Αθλητικά

Λαμπρή λήξη για τα καλοκαιρινά τμήμα του Ν.Ο.Ρ.

Παρουσία πλήθους κόσμου, γονιών, συγγενών και φίλων των νεαρών πρωταγωνιστών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου η τελετή λήξης των Σχολών εκμάθησης του ομίλου, για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018. Όπως κάθε χρόνο λίγο πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, ο ΝΟΡ πραγματοποιεί την τελευταία συνάντηση των μαθητών της σχολής του, στην οποία και πραγματοποιούνται επιδείξεις. Έτσι έγινε και φέτος, στην κολύμβηση, στην ιστιοπλοΐα, στην κωπηλασία, στην υδατοσφαίριση και στο καγιάκ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, που υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εξακολουθεί να στηρίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομίλου.
Τα «Υπερμάρκετ Σπανός» ήταν και πάλι ο «Μεγάλος Χορηγός» της εκδήλωσης, με τον «Σπανούλη» να δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στην όλη γιορτή.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του ΝΟΡ κ. Δημήτρης Χριστοδούλου, είπε:
«Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου είναι ένα αθλητικό σωματείο που από την επίσημη ίδρυση του μαζί με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, γαλούχησε τους περισσότερους κατοίκους της πόλης της Ρόδου με την αγάπη της θάλασσας, το ήθος και την άμιλλα, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση τους ως δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. Ο Ν.Ο. Ρόδου καλλιεργεί πέντε Ολυμπιακά αθλήματα: Ιστιοπλοΐας, Κανόε-Καγιάκ, Κολύμβησης, Κωπηλασίας & Υδατοσφαίρισης.
Ουσιαστικά, εδώ κτυπάει η καρδιά της Ναυταθλητικής συνείδησης ολόκληρου του νησιού μας. Ενός νησιού που από την αρχαιότητα έως σήμερα πιστεύει στον αθλητισμό, ελπίζει στον αθλητισμό, βρίσκει στον αθλητισμό τον ακριβή συνδυασμό πνεύματος και συγκίνησης.
Ο απόηχος της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελληνική κοινωνία έχει επιφέρει δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και κατ’ επέκταση στον αθλητισμό με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει καμιά επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α., την άρνηση της κάλυψης των εξόδων από τις Ομοσπονδίες και την αδυναμία του Ναυτικού Ομίλου να ανταπεξέλθει στο δυσβάσταχτο κόστος για το βασικό στοιχείο λειτουργίας του κολυμβητηρίου που είναι το νερό.
Η διοίκηση του Ν.Ο.Ρ. ανταποκρινόμενη στη καταστατική της υποχρέωση για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και στη κοινωνική της ευθύνη να δώσει υγιή διέξοδο στη νεολαία του νησιού μας, προφυλάσσοντας την από τον καταιγισμό των προκλήσεων, έχει επιλέξει εξειδικευμένο προσωπικό, τόσο για τις εκμαθήσεις, όσο και στα αγωνιστικά τμήματα, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών απαραίτητη προϋπόθεση για την ευαίσθητη ηλικία τους .
Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου πέρα από την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων που πολλές φορές μας έχουν κάνει υπερήφανους είναι και ένας φορέας που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στα μέλη του αλλά και στους πολίτες του νησιού της Ρόδου.
Το κυρίαρχο στοιχείο που υπαγόρευσε την κατεύθυνση που ακολούθησε το διοικητικό Συμβούλιο είναι οι κλιμακούμενες κοινωνικές ανάγκες. Ο απόηχος της οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα συνολικά. Φαινόμενα όπως οι δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και άλλα, πιο ανησυχητικά, όπως η εντεινόμενη βία, και ο καταιγισμός των προκλήσεων στη νεολαία που μας αναγκάζουν να δράσουμε και να αντιδράσουμε και να μην εγκαταλείψουμε τις ευγενικές αθλητικές μας φιλοδοξίες.
Σε αυτή τη ¨Σχέση ευθύνης¨ με την κοινωνία, ο ΝΟΡ επεκτείνει και ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και προστασία του κοινωνικού ιστού κατέστη σαφές ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει μείωση της μηνιαίας συνδρομής των εκπαιδευόμενων παιδιών.
Καταλήξαμε σε μείωση περίπου 30%. Τα έξοδα όμως για τη λειτουργία, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν. Ηλεκτρικό, νερό, χημικά για το νερό του κολυμβητηρίου και καύσιμα αυξήθηκαν. Το ισοδύναμο μέτρο για αντιστάθμισμα της μείωσης 30% των εσόδων μας δεν μπορούσε να είναι άλλο από την εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενεργών μελών του Ομίλου μας. Όλοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση να κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Δηλαδή, το αυτονόητο με την ανάγκη να αναληφθούν δράσεις που στην ουσία τους, μαρτυρούν τη φροντίδα για τον συνάνθρωπο και που έχουν τη δυναμική να συμπαρασύρουν μιμητές.
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Τα παιδιά που παρακολουθούν τα καλοκαιρινά τμήματα των εκμαθήσεων είναι περίπου 700 από τα οποία τα 500 στο άθλημα της κολύμβησης. Η κολύμβηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο ΝΟΡ. Στόχος, είναι η λειτουργία του ως ενεργού κοινωνικού εταίρου και η συμβολή του σε δράσεις συνεργατικές και κοινωνικές που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Με την ευγένεια που μας χαρακτηρίζει κερδίσαμε την αγάπη σας και με τη σοβαρότητά μας κατακτήσαμε την εμπιστοσύνη σας. Με το όραμά μας για ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της αθλητικής δραστηριότητάς μας όσο και στη αξιοποίηση των εγκαταστάσεών μας για προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δημιουργία εντευκτηρίου και χώρων άθλησης για τα μέλη μας, τους γονείς και συνοδούς των παιδιών και η στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε την εκτίμηση όλων σας, ενώ με την αποφασιστικότητα μας , την οραματική διάθεση και το ανοιχτό πνεύμα θα σφραγίσουμε την κάθε μας πράξη και θα θέλαμε να ευτυχίσουμε να δούμε πολλά από τα σχέδιά μας να καρποφορούν και με πολύ μεγάλη αγωνία να δούμε τα οράματά μας να γίνονται πράξεις απογειώνοντας τον όμιλό μας εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητές του.
H εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τα ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ, που είναι εδώ και χρόνια ο Μεγάλος χορηγός του Ν.Ο. Ρόδου, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα με την μασκότ (Σπανούλης), και πλήθος αναψυκτικών, παγωτών, σοκολατούχων σκευασμάτων, σάντουιτς και παιδικά σνακ. H προσφορά τους στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου είναι μια ανιδιοτελή και πρωτόβουλη δράση, ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που δείχνουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πολύ δε περισσότερο όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι παιδιά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου