Αιχμές για την πολιτική τακτική που ακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έφεραν την “ιστορική ήττα της ΝΔ” άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε ότι «είναι μια ξεκάθαρη ήττα για τη Νέα Δημοκρατία κι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, μια ιστορική ήττα».

«Το κόμμα κατάφερε να μείνει όρθιο κι αυτό το πιστώνω στον Βαγγέλη Μειμαράκη που κατάφερε υπό μια έννοια να κρατήσει σε αντίξοες συνθήκες όρθια τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από την άλλη μεριά το κόμμα κατάφερε να πάρει λιγότερες από 200.000+ ψήφους από τις εκλογές του Ιανουαρίου όταν είχε ιστορικά χαμηλά», σημείωσε.

Σημείωσε ότι «ηττήθηκε ξεκάθαρα η στρατηγική της εθνικής συνεννόησης που ήθελε να βάλει στο τραπέζι η Νέα Δημοκρατία, να βάλει πλάτη στον Τσίπρα. Αυτή η πρόταση απερρίφθη μετά βαΐων και κλάδων. Η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφιστεί για να είναι αντιπολίτευση όχι να φαντασιωνόμαστε ότι είναι και συγκυβέρνηση», είπε.

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι ψηφίζαμε τα μέτρα, απλώς και μόνο πειθαρχούμενοι στην πλειοψηφία».

«Χρειάζεται νέα στρατηγική και όχι να φοβάσαι μην σε πουν ακροδεξιό ή φασίστα. Να αποκτήσει η ΝΔ κινηματικά χαρακτηριστικά. Να έρθει η νεολαία μαζί μας δεν φτάνει μόνο το 10% που μας ψήφισε και στα πανεπιστήμια να παίρνουμε 40%, χρειάζονται με κινηματικά χαρακτηριστικά», τόνισε μιλώντας για την επόμενη μέρα.

skai.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ