Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Junior Regional τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διεξήχθη στις 13 και 14 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου στην Κω.

Η διοργάνωση έχει γίνει θεσμός πια κάθε καλοκαίρι στο νησί του Ιπποκράτη και δίνει στους πρωταθλητές την πρόκριση στους τελικούς των πανελληνίων πρωταθλημάτων στις κατηγορίες Κ17 και Κ19 σε αγόρια και κορίτσια. Συνολικά αγωνίστηκαν 18 αγόρια και 40 κορίτσια σε 73 αγώνες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής με την ανάδειξη των πρωταθλητών στις τέσσερις κατηγορίες παίδων/ κορασίδων και εφήβων/νεανίδων.

Πρωταθλητές Δωδεκανήσου για το 2019 αναδειχτήκαν: στους εφήβους (Κ19) οι Κώοι Σάββας Κυπριώτης και Κωνσταντίνος Θανόπουλος ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν δύο ακόμα ζευγάρια από την Κω (Καρδούλιας/Σπύρου και Ήλιος/Μαραγκός), ενώ στους παίδες (Κ17) είχαμε επανάληψη του τελικού των εφήβων και νικητές ήταν οι Κώοι Σάββας Κυπριώτης και Κωνσταντίνος Θανόπουλος με δεύτερους τους Καρδούλια/Σπύρου.

Στα κορίτσια τους φετινούς τίτλους κατέκτησαν, στις νεάνιδες (Κ19) αλλά και στις κορασίδες (Κ17) οι Ροδίτισες Πάολα Σουσάρη και Αριέτα Τερζίου. Στις νεάνιδες, τη δεύτερη θέση πήραν οι Ευαγγελίνα Χατζηνικολάου και Κατερίνα Ματσούρη από την Κω, ενώ δεύτερες στις κορασίδες ήταν οι Σταματίνα Γκιζέτη και Ραφαέλα Ζωγράφη από τη Ρόδο.

Οι πρωταθλητές μας θα εκπροσωπήσουν τα Δωδεκάνησα στα Τελικά Τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Junior 2019 που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν, για την κατηγορία Κ17 στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας (26-28 Ιουλίου) και για την κατηγορία Κ19 στη Ρόδο (2-4 Αυγούστου).

Η ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκάνησου ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Blue Star Ferries, το Gaia Hotel Kos, , τον ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω, τους διαιτητές μπιτς βόλεϊ του ΣΥΔΠΕ Δωδεκανήσου Μαίρη Παπαδούλη και Στάθη Μαθιουδάκη,  τους Νικόλα Αρβανίτη, Τάσο Παππά και Σάκη Κυπριώτη και φυσικά τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο τουρνουά. Τέλος, εύχεται καλή επιτυχία στα ζευγάρια που θα μας εκπροσωπήσουν στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Juniors.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ