Τοπικές Ειδήσεις

«Με σχέδιο δίνουμε τη μάχη κατά του καρκίνου. Για πρώτη φορά διαμορφώνουμε ένα νέο πλαίσιο πρόληψης και θεραπείας»

Κοντά στους πολίτες της Τήλου βρέθηκε, χθες, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που το απόγευμα περιόδευσε και στο Παραδείσι στη Ρόδο.

Κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η δημόσια υγεία με τον κ. Κόνσολα να αναφέρεται στη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά με τη θέσπιση ειδικών θεσμικών, βαθμολογικών και μισθολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κόνσολας και στη μάχη κατά του καρκίνου, που αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια υγεία.

Τόνισε τη δέσμευση για τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Ρόδου για να μην αναγκάζονται οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους να πηγαίνουν στην Κρήτη ή στην Αθήνα για τις θεραπείες τους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της πρόληψης, λέγοντας ότι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι μέχρι το 2030 το 75% των καρκίνων να διαγιγνώσκονται στο στάδιο 1 ή 2 στα οποία η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

«Θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στον καρκίνο με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων. Όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να περάσουν από προληπτικό έλεγχο: η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται και μέσω SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές», τόνισε ο κ. Κόνσολας που παράλληλα αναφέρθηκε και στις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που περιλαμβάνουν:

– Μείωση του χρόνου αναμονής της ακτινοθεραπείας που σήμερα έχει μέσο χρόνο αναμονής τους 3-4 μήνες, με λειτουργία διπλής βάρδιας σε όλα τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα.
– Διανομή των φαρμάκων στο σπίτι και εξειδικευμένο προσωπικό για κατ’ οίκον νοσηλεία.
– Άμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου