Τοπικές Ειδήσεις

Ετοιμο το mega -εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου! – Αυξάνεται η δυναμική εμβολιασμών κατά της Covid-19 (Φωτορεπορτάζ)

«Τρέχουν» με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στη Ρόδο και θα επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο μετά την έναρξη λειτουργίας του μέγα εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό γήπεδο Καλλιθέας, την προσεχή Δευτέρα 24 Μαΐου.

Με που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού στο mega center της Ρόδου, χιλιάδες άτομα έσπευσαν να εξασφαλίσουν το δικό τους εμβόλιο.

Εξαντλήθηκαν για τον Μάιο τα ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson  και στα δύο κέντρα (2ο MEΓΑ Εμβολιαστικό – Γ.Ν. Ρόδου 3ο) ενώ σήμερα, με την διάθεση και των 4 εμβολίων στις ηλικίες 40-44, λόγω της μεγάλης ζήτησης, μέχρι και τις 10 Ιουνίου έχουν εξαντληθεί και όλα τα διαθέσιμα ραντεβού στο μέγα κέντρο στην Καλλιθέα με το σκεύασμα της Pfizer και τείνουν να εξαντληθούν μέχρι και το τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ δεν υπάρχουν μέχρι και τις 5 Ιουνίου άλλα διαθέσιμα ραντεβού  για τη χορήγηση του σκευάσματος της Pfizer τόσο στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου, όσο και στο εμβολιαστικό κέντρο στο κτήριο του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «δημοκρατικής», όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους και επρόκειτο να λάβουν το εμβόλιο της Pfizer (α’ ή β’ δόση) στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας στον ΕΦΚΑ, θα εμβολιαστούν τελικά στο πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στο νέο mega center της Ρόδου. Τα ραντεβού τους έχουν αλλάξει, χωρίς να έχουν σταλεί ενημερωτικά sms για την αλλαγή του κέντρου όπου πρόκειται να εμβολιαστούν.

Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία τροποποίηση ως προς την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού. Θα πρέπει απλά οι ενδιαφερόμενοι να ελέγξουν την πλατφόρμα για να βεβαιωθούν σχετικά με την αλλαγή του εμβολιαστικού κέντρου στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν. Μπορεί να έχει μείνει κανείς με την εντύπωση ότι θα λάβει το εμβόλιο στο Νοσοκομείο ή στο κέντρο Υγείας Ρόδου, όμως το ραντεβού του να έχει μεταφερθεί στο μέγα κέντρο στην Καλλιθέα.

Γενικότερα πάντως, αυξάνεται η δυναμική των εμβολιασμών κατά της covid-19 στην Ρόδο και η κορύφωσή της αναμένεται τον Ιούνιο. Παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής στην εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού και ειδικότερα στην εκστρατεία «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. Συναισθανόμενοι την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό κάτι που προϋποθέτει να χτιστεί το πρώτο τείχος ανοσίας, οι πολίτες της Ρόδου σπεύδουν να εμβολιαστούν. Και δεν πρόκειται μόνο για εργαζόμενους στον τουρισμό, οι οποίοι νοιάζονται για την ομαλή πορεία της σεζόν που άνοιξε πριν λίγες ημέρες.

Το ό,τι δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού με το σκεύασμα της Johnson and Johnson, είναι γεγονός που φανερώνει αν μη τι άλλο τη μεγάλη ζήτηση του μονοδοσικού εμβολίου, πέρα από αυτό της Pfizer. Εκτιμάται μάλιστα ότι δεν θα ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για το εμβόλιο Johnson and Johnson.

Αντίθετα υπάρχει πληθώρα ραντεβού με το σκεύασμα της AstraZeneca, τόσο στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, όσο και στα κέντρα Υγείας στον Αρχάγγελο και στον Έμπωνα.

Σημειώνεται ότι από χθες Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι χθες το πρωί είχαν εμβολιαστεί 37.841 άτομα στην Ρόδο (+1.416). Την πρώτη δόση του εμβολίου έκαναν 26.598 (+1.194) και την δεύτερη 14.478 (+846) άτομα. Πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για την λειτουργία του mega-εμβολιαστικού κέντρου, έχουν ήδη προμηθευτεί και τοποθετήσει ειδικό τάπητα για να μην τραυματίσουν το γήπεδο, έχουν φροντίσει για τον κλιματισμό του χώρου αλλά και για την μεταφορά στο νησί ειδικών κοντέινερ ψυγείων για τη φύλαξη των εμβολίων όσο και για την διαμόρφωση του χώρου και τη λειτουργία των 20 με 25 τουλάχιστον γραμμών εμβολιασμού.

Την πορεία των εργασιών και την ετοιμότητα λειτουργίας του mega center Ρόδου θα επιθεωρήσει αύριο το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραδαλιάς, με το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου