• Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Καληωράκη Μιχάλη, Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο Διοικητής της Τροχαίας κ Στέργου Γιώργος . Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον νέο ΚΟΚ, με στόχο την ευρεία ενημέρωση των οδηγών, δράσεις που θα υλοποιηθούν από κοινού που θα  στοχεύουν στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και παράλληλα θα επιβραβεύουν και θα  αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Ασφάλειας στους δρόμους για την ασφαλή μετακίνηση και στην μείωση των τροχαίων. Προσφέρθηκε το εγχειρίδιο  “Save LIVES – Δέσμη μέτρων για την οδική ασφάλεια εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας” το 2017 για να βοηθήσει τις χώρες που προσπαθούν να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους. Η Ελληνική έκδοση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα του οποίου Ιδρυτικό Μέλος είναι η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ. Εκτυπώθηκε στα ελληνικά σε 10.000 αντίτυπα με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων για να μοιραστεί σε φορείς του Δημόσιου Τομέα.
  • Μετά την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ είναι μέλος του Ε.Σ.Ο.Α  και παρέστει στην πρώτη συνεδρίαση  η πρόεδρος Ελένη Καρύδη. Παρέδωσε σχετικό φάκελο στην κα Χρυσοβελόνη, Πρόεδρος του Ε.Σ.ΟΑ με  σχετικά έγγραφα -πρωτοβουλίες –έντυπο υλικό που έχουν προωθηθεί  προς τους φορείς   για την οδική ασφάλεια από την ΕΥΘΥΤΑ
  • Σε επιστολή τους 14 οργανισμοί της Ε.Ε προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ζήτησαν “ισχυρή απάντηση ” σε μέτρα που θα ενισχύσουν σημαντικά την Οδική Ασφάλεια και θα συμβάλουν  στο στόχο της δραστικής μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων. ένα στόχο που σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν -και παραδέχτηκε και η ΕΕ.

Μεταξύ αυτών των οργανισμών είναι  η FEVR European Federation of RoadTraffic Victims  (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων), ενεργό Μέλος της οποίας αποτελεί η ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, η  πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ε. Καρύδη, είναι μέλος του Δ.Σ της FEVR European Federation of Road Traffic Victims με έδρα τις Βρυξέλες.

Στις 17 Μαΐου 2018, ανακοινώθηκαν τα μέτρα  από την Ε.Ε και  αφορούν σε ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό. Χαιρετίζουμε  τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμβάλουν στη μείωση των 25.000 θανάτων που σημειώνονται στους δρόμους της Ε.Ε ετησίως. Τα μέτρα αυτά πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουν σημαντικά την Οδική Ασφάλεια, φυσικά τις κυβερνήσεις που θα πάρουν τα μέτρα και θα συμβάλουν  στο στόχο της μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων.

  • Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια: Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Το μήνα Μάιο υλοποιούμε  το πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» σε 4 Νηπιαγωγεία, 4 Δημοτικά Σχολεία, 6  Γυμνάσια, 1 Λύκειο,  μετακινηθήκαμε Κάρπαθο, Κάλυμνο, Πάτμο,  Λέρο και τελειώνουμε με το Γυμνάσιο Χάλκης, Σύμης και Λειψών. Πρόκειται για ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει το θεωρητικό μέρος με οπτικοακουστικό υλικό, και το βιωματικό μέρος.  Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές μαθαίνουν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν στο δρόμο και στις σωστές πρακτικές που θα τους βοηθήσει να κινούνται με ασφάλεια- καθώς τα παιδιά του σήμερα θα  είναι οι οδηγοί- του αύριο  και παράλληλα να μεταφέρουν στους γονείς τους πρακτικές και συμπεριφορές που θα μπορούν να έχουν ολέθριες επιπτώσεις.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ