Ειδήσεις

Βελτιώσεις στις λιμενικές υποδομές ζητούν οι πλοίαρχοι-Καταγγέλλουν αδιαφορία

Για τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά λιμάνια της χώρας αναφέρεται η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της «παρά τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις των Πλοιάρχων, χειριστών των λιμανιών ,οι οποίες είναι αποτυπωμένες στις εκθέσεις μας για τα διάφορα ελληνικά λιμάνια και τις βελτιωτικές μικρές και μεγάλες κινήσεις που έχουν γίνει, παρατηρούμε, με έκπληξη και λύπη, πως η Πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί και όπως συνηθίζει, δεν τις λαμβάνει υπ’όψη».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πλοιάρχων επισημαίνουν ακόμη ότι «το αποτέλεσμα της παροιμιώδους αδιαφορίας αυτής, το βλέπουμε στα διάφορα λιμάνια, όπου έγιναν κάποιες βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς παρέμειναν μέχρι εκεί. Έχουμε λιμάνια που χαρακτηρίζονται από δύσκολα έως επικίνδυνα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα οποία κατασκευάστηκαν έτσι, παρά τις υποδείξεις της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (πάσης τάξεως), ακολουθώντας τις «επιστημονικές» μελέτες κάποιων τεχνοκρατών, που στο τέλος τα κατασκευαστικά λάθη, τα καταστούν απρόσιτα. Αλλά, ίσως, εξυπηρετείται έτσι ο μικρόκοσμος και τα μικροσυμφέροντα κάποιων».

Η ΠΕΠΕΝ σημειώνει επιπλέον πως παρά τις διαβεβαιώσεις του προηγούμενου υπουργού Ναυτιλίας, πως σε αυτού του είδους επιτροπές θα συμμετέχει Πλοίαρχος Ε.Ν., «βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Η μάλλον, συμβαίνει το αντίθετο..Δυστυχώς οι κύριοι τεχνοκράτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη (για άλλη μια φορά) λαμβάνοντας υπ’ όψη διάφορες γνώμες, προκειμένου να συνεχίσουν τα διαχρονικά τους λάθη».

Οι πλοίαρχοι κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου και ζητούν πριν προχωρήσουν σε τελικά σχέδια και εγκρίσεις, να ενημερωθούν άμεσα οι χρήστες πλοίαρχοι αφού με την τεκμηριωμένη άποψή τους θα υπάρξει, όχι μόνο θετικό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕΝ κλείνει με την ευχή «να μην βγούν αληθινές οι προβλέψεις μας. Αλλά, μάλλον οι δυσλειτουργίες και τα ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν λόγω της αστοχίας τους, θα επαληθεύσουν για άλλη μια φορά, πως οι τεχνοκράτες είναι καλοί για ασκήσεις επι χάρτου και όχι για πραγματικές συνθήκες όπου η εμπειρία και οι γνώσεις των αξιόλογων συναδέλφων Πλοιάρχων που ταξιδεύουν σ’αυτά τα λιμάνια (με όλες τις καιρικές συνθήκες) όλες τις εποχές του χρόνου, είναι αδιαμφισβήτητες και απαραίτητες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου