Μία εβδομάδα απέμεινε για τη διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, ο οποίος αναμένεται να είναι μεγαλύτερος και καλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Νοτίου Αιγαίου πλησιάζει και το ενδιαφέρον των αθλητών έχει κορυφωθεί, ενώ στον αγώνα θα πάρουν μέρος σπουδαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Οι εγγραφές φτάνουν στο τέλος τους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ. και 5 χλμ. Online στη σελίδα www.rhodesmarathon.gr έως και την Κυριακή 22 Απριλίου.

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, θα τρέξουν μαζί με σπουδαίους πρωταθλητές, όπως ο Μιχάλης Παρμάκης, 1ος στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης το 2016, ο Κυριάκος Συμιριώτης, 5ος στο Μαραθώνιο της Αθήνας και οι Υπερμαραθωνοδρόμοι Παντελής Καμπαξής και Στέλλα Μάρκου. Μαζί τους θα είναι στο Μαραθώνιο και ο Κωνσταντίνος Φλέβας, ο Έλληνας δρομέας που έχει τρέξει τους περισσότερους Μαραθώνιους και ο οποίος θα έρθει από την Αγγλία, ειδικά για τον αγώνα!

Θα τρέξουν ακόμα ο Κωνσταντίνος Δρόσος, ο Γιώργος Μίνο και ο Ματθαίος Ματζιάρ , ενώ στα 10 χλμ. θα πάρει  μέρος η σπουδαία Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη που ήταν πρώτη Ελληνίδα στο Μαραθώνιο της Αθήνας!

Επίσης από την Γερμανία θα έρθει και θα τρέξει στο Μαραθώνιο, ο υπερμαραθωδρόμος και δημοσιογράφος  Stefan Schlett, 6oς άνθρωπος στον κόσμο που έχει τρέξει Μαραθώνιο σε 7 ηπείρους, ενώ συνολικά έχει 202 Μαραθωνίους και 503 Υπερμαραθωνίους.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου και η αιμοδοσία πάνε μαζί!

Ενισχύοντας τον Εθελοντισμό που αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη τα κοινά, με τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου αποφάσισε να στηρίξει το έργο του δραστήριου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ». Πραγματικά, εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που ο αιμοδότης αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.

Στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνουν οι τερματισμοί και οι απονομές, τόσο του Μαραθωνίου, όσο του Ημιμαραθωνίου και των αγώνων των 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.000μ., θα στηθεί ειδικό περίπτερο, από το οποίο θα γίνεται ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου καθώς και λήψη σάλιου για όσους θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Σημαντικός ο ρόλος των Εθελοντών

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου εκφράζει ένα σύνολο αρχών που προάγουν τις άξιες και τα ιδανικά, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Με το πέρασμα των χρόνων η διοργάνωση αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και κερδίζει την αναγνώριση της κοινωνίας, ενισχύοντας την εικόνα του νησιού και της δυναμικής του.

Ο εθελοντισμός μέσα από τις δράσεις του, προσπαθεί να αναδείξει μια δράση ψυχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συλλογικότητας και της ανθρώπινης επικοινωνίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

Τι είναι ο εθελοντισμός;

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Πάνω από 500 εθελοντές συμμετείχαν στη διοργάνωσή μας το 2016 ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία. Η συνεισφορά τους ήταν τεράστιας σημασίας τόσο για την διοργάνωση όσο και για τους ίδιους τους δρομείς, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!

Προϋποθέσεις για να γίνεις εθελοντής

Η διαθεσιμότητα του υποψηφίου εθελοντή για το διάστημα της διοργάνωσης του αγώνα αποτελεί βασική προϋπόθεση, λόγω του μεγάλου βαθμού ευθύνης που αναλαμβάνει. Στις επείγουσες καταστάσεις, όταν απαιτείται να ανταποκριθεί κάποιος εθελοντής σε κάποια κρίσιμη κατάσταση, ακολουθεί ακριβώς τα βήματα που αναγράφονται στην προσωπική διαπίστευση όπου έχει στην κατοχή του και αναζητά επαγγελματίες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας του Μαραθωνίου Ρόδου, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εθελοντή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στείλτε την είτε στο info@rhodesmarathon.gr ή με φαξ στο 2241030145.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ