Ρεπορτάζ

Στο αρχείο η δικογραφία για Μαχαιρίδη-Χατζηδιάκο

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, που σχηματίστηκε σε βάρος των κ.κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη και Φώτη Χατζηδιάκου, περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη σχολής οδηγών κ. Νικολάου Γαλανάκη, αποφάσισε κατ΄άρθρο 43 ΚΠΔ η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι δύο αιρετοί μηνύθηκαν συγκεκριμένα διότι δεν έθεσαν σε αργία δημόσιο υπάλληλο, πρώην προϊστάμενο του ΚΤΕΟ Ρόδου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για παράβαση καθήκοντος, σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε πράγματι ότι ο υπάλληλος καταδικάστηκε με την ως άνω ποινή και ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με έγγραφό της την 9η Ιουλίου 2013 υπέβαλε ερώτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την παραίτηση του καταδικασθέντος υπαλλήλου και την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του.

Στη συνέχεια μετά από απάντηση που έλαβε την 2α Αυγούστου 2013 από το Υπουργείο, ο κ. Μαχαιρίδης, απέστειλε προς το Εφετείο Δωδεκανήσου την 7η Αυγούστου 2013 έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αποστολή αντιγράφων του φακέλου του καταδικασθέντος υπαλλήλου.

Στις 22 Αυγούστου 2013 εστάλη αντίγραφο της δικογραφίας και της καταδικαστικής αποφάσεως, ενώ στις 27 Αυγούστου 2013 με έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Β’ Πειθαρχικό Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 με διαπιστωτική πράξη του κ. Μαχαιρίδη, ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία.

Προέκυψε έτσι ότι ο μεν κ. Χατζηδιάκος ουδεμία αρμοδιότητα είχε για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ο δε κ. Μαχαιρίδης, αποκλειστικά αρμόδιος, προέβη σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον πειθαρχικό έλεγχο του υπαλλήλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου