Τοπικές Ειδήσεις

Helmepa: Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων νέων από τα Δωδεκάνησα στα επαγγέλματα της θάλασσας

Ένα νέο πρόγραμμα που έχει ως στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση νέων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – Helmepa.

Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δεξιοτήτων υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση για τη Δια Βίου Μάθηση KNOWL και με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ανάπτυξης The Hellenic Initiative.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η διεξαγωγή του θα γίνει διαδικτυακά στο διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος 2024.

Κάθε ωφελούμενος/η του προγράμματος θα λάβει μία σειρά εξατομικευμένων και ομαδικών υπηρεσιών επαγγελματικής καθοδήγησης και ενδυνάμωσης, διάρκειας 25 ωρών.

– Διαμόρφωση προσωπικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους επαγγελματικούς του/της στόχους και δεξιότητες

– Δημιουργία σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος και παροχή συμβουλευτικής για τη σύνταξη συνοδευτικής επιστολής για αγγελίες εργασίας

– Προσομοίωση συνέντευξης και ανατροφοδότηση από έμπειρα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, βάσει του επαγγελματικού στόχου και της θέσης που διεκδικεί ο/η κάθε ωφελούμενος/η

– Καθοδήγηση (Mentoring) από επαγγελματίες της Γαλάζιας Οικονομίας, ανάλογα με τον τομέα ενδιαφέροντος κάθε ωφελούμενου/ης

– Καλλιέργεια δεξιοτήτων (ήπιες, τεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες)

– Εισηγήσεις σε θεματικές της Γαλάζιας Οικονομίας (ενδεικτικά): Παράκτιος και καταδυτικός τουρισμός, Γαλάζια Επιχειρηματικότητα, Κλίμα και Βιώσιμη ανάπτυξη, Επαγγελματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Κρουαζιέρας-Μαρίνας, Σύγχρονη αλιεία, Καριέρα στα ΜΜΕ με εστίαση στη θάλασσα, κ.λπ.

– Ευκαιρίες δικτύωσης μέσω της σύνδεσης με επαγγελματίες του κλάδου, μέντορες και εταιρείες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που ζουν ή/και δραστηριοποιούνται σε νησιά των Δωδεκανήσων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 18-25 ετών, και κατοίκους μικρών/ακριτικών νησιών όπως Κάρπαθος, Καστελόριζο, Κάσος, Σύμη. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πηγή ΟΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου