Τοπικές Ειδήσεις

Το κορυφαίο προϊόν της ελληνικής φύσης

Γράφει ο  Εμμανουήλ Μοράρης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Το ΜΕΛΙ αποτελεί έναν από τους θησαυρούς που η μητέρα φύση χάρισε απλόχερα στον άνθρωπο από τα αρχαία κιόλας χρόνια.
Ξεχωρίζει για την γνησιότητα του, την φυσικότητα του, για το χρώμα του, την γεύση του, την πυκνότητα του και γενικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αποτελεί σύμβολο Υγείας, Ευζωίας, Μακροζωίας συμβολίζει τη Γονιμότητα και την Ευτυχία.
Η μέλισσα και το μέλι πρωταγωνιστούν στην ελληνική μυθολογία, στα έθιμα και στις παραδόσεις. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός Απόλλωνας όφειλε την εκτυφλωτική ομορφιά του στην αμβροσία και στο νέκταρ.
Ο Αρισταίος, γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Κυρήνης, σύμφωνα με τον μύθο τράφηκε με αμβροσία και νέκταρ για να γίνει αθάνατος.
Ήταν ο προστάτης του μελιού και το αρχαιότερο πρόσωπο που ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία.
Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.
Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, αρκετές βιταμίνες όπως C, A, B1 που αν και βρίσκονται σε μικρές ποσότητες, παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τα ένζυμά του έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών. Περιέχει στη σύστασή του επιπλέον, πρωτεΐνες και αμινοξέα , νερό φυσικά, σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, κ. ά.
Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από πολλά αντιβιοτικά της σύγχρονης εποχής, αλλά συμβάλλει και στη μείωση φλεγμονών και στην αποκατάσταση κατεστραμμένων ιστών. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική τροφή που αποτελεί από μόνο του ολοκληρωμένο σύστημα διατροφής.
Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από πολλές ομάδες, καθώς τα οφέλη του είναι σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Στην διατροφή όσο και σε επίπεδο υγείας διαθέτει πολλά οφέλη, θρεπτικές, θεραπευτικές αλλά και καλλυντικές ιδιότητες. Παράλληλα, μας προσφέρει γεύση χωρίς να μας βομβαρδίζει με άχρηστες θερμίδες. Σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για την αποφυγή της κατανάλωσης ζάχαρης. Έχει μεγάλη διαιτητική σημασία αλλά και έντονη δράση αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή και μυκοστατική. Στα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά του περιλαμβάνονται διάφορες βιταμίνες, σάκχαρα, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα, κ.ά.
Η διατροφική αξία του μελιού έγκειται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό μας άμεσα.
Το Ελληνικό Μέλι είναι μοναδικό σε ολόκληρο το κόσμο γι’ αυτό επιλέξτε καλό μέλι από επιλεγμένα σημεία πώλησης, και εντάξτε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο αυτόν τον μοναδικό θησαυρό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου