ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στουρνάρας Προέδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης στην ΕΚΤ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Ο Διοι­κη­τής της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρ­νά­ρας ανέλαβε τα καθή­κο­ντα Προ­έ­δρου της Επι­τρο­πής Επι­θε­ώ­ρη­σης (Audit Committee) της Ευρω­παϊ­κής Κεντρι­κής Τρά­πε­ζας, δια­δε­χό­με­νος στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοι­κητή της Oesterreichische Nationalbank.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Διοι­κη­τής της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επι­τρο­πής Επι­θε­ώ­ρη­σης το Σεπτέμ­βριο του 2018.

Στις αρμο­διό­τη­τες της Επι­τρο­πής Επι­θε­ώ­ρη­σης περι­λαμ­βά­νε­ται η ακε­ραιό­τητα των χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κών στοι­χείων, η συμ­μόρ­φωση με τους εφαρ­μο­στέ­ους νόμους, κανο­νι­σμούς και κώδικες συμπε­ρι­φο­ράς του Ευρω­συ­στή­μα­τος, η επί­βλεψη των εσω­τε­ρι­κών ελέγχων και η άσκηση των λει­τουρ­γιών επι­θε­ώ­ρη­σης.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.