ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και νέα σύσκεψη για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εταιπροφυκα

Σε ανα­μο­νή για τις εξε­λί­ξεις σχε­τι­κά με την νέα προ­γραμ­μα­τι­κή σύμ­βα­ση που θα επι­τρέ­ψει στην ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ (Εται­ρεία Πρό­λη­ψης Φυ­σι­κών Κα­τα­στρο­φών) να λει­τουρ­γή­σει ξανά, βρί­σκο­νται όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι.

Χτες, αντι­προ­σω­πεία των ερ­γα­ζο­μέ­νων της ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ μαζί με τον αντι­δή­μαρ­χο Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Επι­χει­ρη­σια­κής Ετοι­μό­τη­τας κ. Νε­κτά­ριο Φλο­σκά­κη, με­τέ­βη­σαν στα γρα­φεία της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ένω­σης Δήμων και είχαν συ­νερ­γα­σία με τον νο­μι­κό σύμ­βου­λο κ. Ν. Πέρο, με αντι­κεί­με­νο το νέο Κα­τα­στα­τι­κό.

Όπως έγρα­ψε επα­νει­λημ­μέ­νως η «δ», η σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία έχει πε­ρά­σει αλλά απαι­τεί­ται τρο­πο­ποί­η­ση του Κα­τα­στα­τι­κού της εται­ρεί­ας για να μπο­ρέ­σει να λει­τουρ­γή­σει ξανά, ενώ η χρη­μα­το­δό­τη­ση είναι εξα­σφα­λι­σμέ­νη, από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Σε δη­λώ­σεις που έκανε στους δη­μο­σιο­γρά­φους ο κ. Φλο­σκά­κης, υπο­γράμ­μι­σε τα εξής: «Σή­με­ρα εί­χα­με συ­νά­ντη­ση με τον νο­μι­κό σύμ­βου­λο της ΠΕΔ κ. Πέρο, με αντι­κεί­με­νο το νέο Κα­τα­στα­τι­κό ώστε να μπο­ρέ­σουν να ξε­κι­νή­σουν οι απα­ραί­τη­τες δια­δι­κα­σί­ες και μέσα στο προ­σε­χές διά­στη­μα να γί­νουν προ­σλή­ψεις και να ξε­κι­νή­σει η λει­τουρ­γία της. Αυτή την ώρα, η εται­ρεία δεν υφί­στα­ται. Υπάρ­χουν κά­ποιες αλ­λα­γές που πρέ­πει να γί­νουν –λόγω απο­χώ­ρη­σης ενός εταί­ρου- οπότε πρέ­πει να μοι­ρα­στεί το πο­σο­στό. Τα θέ­μα­τα είναι κα­θα­ρά δια­δι­κα­στι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου αλλά κα­θυ­στε­ρού­με αρ­κε­τά. Πι­στεύω ότι δεν θα απαι­τη­θεί πολύς χρό­νος μετά την έγκρι­σή του και από το Πρω­το­δι­κείο. Αυτό που μας εν­δια­φέ­ρει είναι να δια­σφα­λί­σου­με, αφε­νός τους ερ­γα­ζό­με­νους και αφε­τέ­ρου την λει­τουρ­γία της εται­ρεί­ας».

Ο κ. Φλο­σκά­κης άφησε ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο να είναι ο ίδιος αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Επι­χει­ρη­σια­κής Ετοι­μό­τη­τας, ο νέος πρό­ε­δρος της ΕΤΑΙ­ΠΡΟ­ΦΥ­ΚΑ γι αυτό επι­φυ­λά­χθη­κε για πε­ραι­τέ­ρω δε­σμεύ­σεις.

Όσον αφορά στα οχή­μα­τα της εται­ρεί­ας είναι απο­θη­κευ­μέ­να στις εγκα­τα­στά­σεις στην Ελε­ού­σα, ενώ κά­ποια που πα­ρου­σί­α­ζαν προ­βλή­μα­τα, έχουν επι­σκευα­στεί και είναι έτοι­μα.

Ο πρό­ε­δρος του σω­μα­τεί­ου των ερ­γα­ζο­μέ­νων της εται­ρεί­ας κ. Νίκος Ρε­σβά­νης, δή­λω­σε τα εξής: «Εί­χα­με συ­νερ­γα­σία τόσο με τον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Δω­δε­κα­νή­σου κ. Χρή­στο Ευ­στρα­τί­ου όσο και με τον κ. Φλο­σκά­κη για το θέμα μας. Γνω­ρί­ζου­με ότι στις 27 Ια­νουα­ρί­ου 2020 θα πε­ρά­σει και θα εγκρι­θεί. Από εκεί και πέρα κι εμείς εί­μα­στε σε ανα­μο­νή. Πέρσι δου­λέ­ψα­με μόνον τέσ­σε­ρις μήνες. Ελ­πί­ζου­με να προ­χω­ρή­σουν οι δια­δι­κα­σί­ες για να μπο­ρέ­σου­με να έχου­με κι εμείς δου­λειά και να γί­νουν προ­σλή­ψεις, για όσους εν­δια­φερ­θούν».

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16ΕΚ. ΕΥΡΩ

ΟΙ ΖΗ­ΜΙΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ

ΔΙ­ΚΤΥΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με τις άλλες αρ­μο­διό­τη­τές του και την απο­τί­μη­ση των ζη­μιών στο αγρο­τι­κό οδικό δί­κτυο στο νησί της Ρόδου μετά από τις πλημ­μύ­ρες που ση­μειώ­θη­καν κατά την διάρ­κεια των προη­γού­με­νων μηνών, ο αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Επι­χει­ρη­σια­κής Ετοι­μό­τη­τας, δή­λω­σε: «Οι ερ­γα­σί­ες βρί­σκο­νται ακόμη σε εξέ­λι­ξη. Δια­τέ­θη­καν κά­ποια κον­δύ­λια για την απο­κα­τά­στα­ση των ζη­μιών, ενώ με την κή­ρυ­ξη σε κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης, κι­νή­θη­καν πιο γρή­γο­ρα οι δια­δι­κα­σί­ες. Ξε­κι­νή­σα­με νέες ερ­γο­λα­βί­ες για την βελ­τί­ω­ση της βα­τό­τη­τας στο αγρο­τι­κό οδικό δί­κτυο ενώ σε κά­ποιες ενό­τη­τες θα ξε­κι­νή­σουν άμεσα. Ωστό­σο, οι απαι­τή­σεις είναι με­γά­λες και έχουν βγει ερ­γο­λα­βί­ες για όλο το νησί. Η απο­τί­μη­ση ξε­περ­νά τα 16εκ. ευρώ (!) ενώ εκτι­μού­με ότι πριν την άνοι­ξη θα έχου­με απο­κα­τα­στή­σει τις ζη­μιές. Θα ακο­λου­θή­σουν κι άλλες πα­ρεμ­βά­σεις όπως ασφαλ­το­στρώ­σεις και ερ­γα­σί­ες. Εν­δει­κτι­κά, σας ανα­φέ­ρω ότι σε ένα χωριό έχουν απο­τι­μη­θεί ζη­μιές της τάξης των 500.000 ευρώ. Η ει­κό­να ήταν δρα­μα­τι­κή», ανέ­φε­ρε.

Σύμ­φω­να με όσα έγι­ναν γνω­στά, υπήρ­ξε χρη­μα­το­δό­τη­ση αλλά δεν απο­κλεί­ε­ται να απαι­τη­θούν και πρό­σθε­τοι πόροι –ίσως από τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του Δήμου Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.