Ρεπορτάζ

Περαιτέρω προανάκριση για τα πλαστά λαχεία

Τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η Εισαγγελέας Υπηρεσίας για την υπόθεση της διακίνησης παραχαραγμένων κρατικών λαχείων του ΟΠΑΠ με κατηγορούμενους τρία άτομα.
Η Εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βάρος του Π. – Τ. Λ. του Α. 30 ετών, για πλαστογραφία, για χρήση πλαστού κατ’ εξακολούθηση και για απάτη και σε βάρος των Ι. Π. του Τ. 30 ετών και Π. Λ. του Χ. 32 ετών, για απλή συνέργεια σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστού κατ’ εξακολούθηση και για απάτη. Και οι τρεις διώκονται για σύσταση συμμορίας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ μετά το πέρας της περαιτέρω προανάκρισης η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για να προσδιοριστεί ρητή δικάσιμος.
Αναμένεται εξάλλου και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκαν τα πλαστά λαχεία προκειμένου να σχηματιστεί το κατηγορητήριο.
Oι ανωτέρω, όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, εξαργύρωσαν από 18 τουλάχιστον πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νησί της Ρόδου παραχαραγμένα Κρατικά Λαχεία, που κέρδιζαν από 100 ευρώ το καθένα. Μπόρεσαν συγκεκριμένα να αναπαράγουν δεκάδες Κρατικά Λαχεία που είχαν κερδίσει στα λήγοντα (τους 4 τελευταίους αριθμούς) και άρχισαν να επισκέπτονται πρακτορεία του ΟΠΑΠ αρχικά στα χωριά του νησιού και εν συνεχεία στην πόλη. Από την έρευνα των αστυνομικών κλήθηκαν και κατέθεσαν σε βάρος τους 17 ιδιοκτήτες πρακτορείων.

Θύματά τους είναι οι κ.κ. Τάσος Λυριστής, Nεκτάριος-Σάββας Καλαθενός, Ελένη Λεμοτζόγλου, Ιωάννης Φουντούκος, Περικλής-Αλέξανδρος Κατσιγιαννόπουλος, Τσαμπίκα Βατενού, Αντ. Παπαντωνίου Γιαννουράκης, Μαρία Σμαραγδιού, Ειρήνη Κοντοζαμάνη, Σάββας Πάρρας, Φωτεινή Καλημέρη, Νικ. Λόπος, Ηλίας Μαντάλης, Μαρία Ταρασλιά και Γεώργιος Σφυράκης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι αφού ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου, για την ποιότητα του χαρτιού των κρατικών λαχείων, το βάρος κάθε λαχνού και άλλες λεπτομέρειες, έκαναν χρήση λαχνού κρατικού λαχείου αξίας 5 ευρώ και χρησιμοποιώντας εκτυπωτές, σκάνερ, το πρόγραμμα ανάλυσης φωτογραφιών “Photoshop” και χαρτί πολυτελείας δημιούργησαν λαχνούς με τον αριθμό 043857 της 029 σειράς που κέρδιζαν από 100 ευρώ έκαστο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου