Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις αποφάσεις επί των απολογιών, στις κλήσεις σε απολογία και στις διαπιστωτικές πράξεις.
Η Π.Ε. τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές τους Αλέκο Κακλαμάνο του Κλεόβουλου και Σπύρου Οχτάρα και Miklovan Hysi της Α.Ε. Κω, για τις αποβολές τους στις αναμετρήσεις με τον Κλεάνθη και τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντίστοιχα.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
ΑΕΡΑ – Α.Ο. Πυλίου στις 15/12 (14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΡΑ, Χ. Γιαννακάκη ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Πυλίου, Εμμ. Συντυχάκη ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ε. Αδελφοσύνης- Ακουσίλαος στις 15/12 (9η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Αδελφοσύνης, Ι. Κουμπιάδη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ακουσίλαου, Α. Παπουρδάνο ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Δήμητρα Δαματριάς- Πολυβώτης στις 13/12 (9η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας Δαματριάς, Ε. Ντουλάι ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Ρόδος- Διαγόρας στις 16/12 (10η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα, Ν. Κιουτσιούκη ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Κλεάνθης- Κλεόβουλος στις 18/12 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεόβουλου, Αλ. Κακλαμάνο ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για βλασφημία των θείων (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. ΙΙ και Άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεόβουλου, Μ. Ταγκάεφ ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εσκεμμένη καθυστέρηση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Α. Γρηγοριάδη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Δ. Τσίγκρηλα ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Καλυθιών- Α.Ε.Κως στις 19/12 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Σπ. Οχτάρα ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον Α’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, M. Hysi ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον Α’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και Άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 20/01/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Α.Σ. Ρόδος- Διγενής στις 14/12 (7η αγωνιστική, Κ-14, διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Α.Σ. Ρόδος- Διγενής για το Πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 20ο λεπτό ο ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ και β’ του ΚΑΠ).
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κλπ), μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ και β’ του ΚΑΠ).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 51 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ομόνοια Γενναδίου- Δαμάγητος που διεξήχθη στο γήπεδο Γενναδίου στις 15/12/2019, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου Δαμάγητος και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Ν. Κρομμύδα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 115 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ποσειδώνας Καρπάθου- Δόξα Καρδάμαινας που διεξήχθη στο γήπεδο Πηγαδίων στις 18/12/2019, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου Δόξας Καρδάμαινας και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Ευστ. Γκουντελίτσα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 113 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Απόλλωνας Καλυθιών- Α.Ε. Κως που διεξήχθη στο γήπεδο Καλυθιών στις 19/12/2019, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου Α.Ε. Κως και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Λ. Κούτσικα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Αποφάσεις απολογιών
Σχετικά με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Διαγόρας- Νίκη Ρόδου για το Πρωτάθλημα Κ-16 Δωδεκανήσου στις 10/12/2019, η Πειθαρχική Επιτροπή απαλλάσσει τον προπονητή ποδοσφαίρου κ. Γεώργιο Σάββενα από τις αποδιδόμενες σε αυτών πειθαρχικές παραβάσεις.
Κλήση προς απολογία
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και του διαιτητού
ΑΕΡΑ (όπως εκπροσωπείτε νόμιμα)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή την Παρασκευή 27/12/2019 και ώρα 16:00 σε ΕΓΓΡΑΦΗ απολογία για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και διαιτητού που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «www.xxsports.org» στις 15/12/2019, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3 και 20Α’ παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Παρασκευή 27/12/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ηρακλής Μαριτσών- Φοίβος στις 15/12 (14η αγωνιστική)
Το σωματείο του Ηρακλή Μαριτσών, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
ΑΕΡΑ- Α.Ο. Πυλίου στις 15/12 (14η αγωνιστική)
Το σωματείο της ΑΕΡΑ και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Τρ. Τριανταφύλλας- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την Έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14,15 παρ. 4’ περ. α’ και β’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Κλεάνθης- Κλεόβουλος στις 18/12 (15η αγωνιστική)
Το σωματείο του Κλεάνθη και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Αντ. Μπότσαρης- μέλος του Δ.Σ., σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την Έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14,15 παρ. 3’ και 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου