Αθλητικά

Ο τελικός του αναπτυξιακού Κυπέλλου Ιππασίας

Τον 4ο και τελικό αγώνα του αναπτυξιακού Κυπέλλου Ρόδου διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Ιππικός Όμιλος Ρόδου «Ο Κάδμος». Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο αγωνίσματα, αυτά της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και της Υπερπήδησης Εμποδίων στις κατηγορίες Ε, Α3 και Α4.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος αναβάτες από τον Ιππικό Όμιλο Ρόδου «Ο Κάδμος», τη Σχολή Ιππασίας «Ιαλυσός» και τη Σχολή Ιππασίας Κω «Έρικας», οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Κάδμου για να παρακολουθήσουν τον τελικό.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου με το αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, ενώ το πρωί της Κυριακής θα γίνει το αγώνισμα Υπερπήδησης Εμποδίων στα 0.80 μ., 1.00μ., 1.05μ. και 1.15μ. Η ώρα έναρξης και για τις δύο αγωνιστικές ημέρες έχει ορισθεί από τους διοργανωτές στις 10.30, ενώ η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη.

Εξάλλου, αύριο στον Ιππικό Όμιλο Ρόδου «Ο Κάδμος» θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας ικανότητας αθλητού (Α.Ι.Α.). Συνολικά 13 αναβάτες θα εξετασθούν αρχικά σε θεωρητικό επίπεδο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει και το πρακτικό μέρος της εξέτασης, που περιλαμβάνει Υπερπήδηση Εμποδίων και Ιππική Δεξιοτεχνία. Οι εξετάσεις στον Όμιλο θα ξεκινήσουν στις 14.00.

Άδεια Ικανότητας Αθλητού είναι μια πιστοποίηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ότι η αμαζόνα ή ο ιππέας που εξετάστηκε, είναι σε θέση να αγωνιστεί με ασφάλεια για τον εαυτό του και το άλογό του στις κατηγορίες αγωνισμάτων που έχουν οριστεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας.

Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει θεωρητικές ερωτήσεις όπως:
– βασική ανατομία ίππου
– βασική ανατομία οπλής
– βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και συχνότερων παθήσεων και ασθενειών του ίππου
– γνώσεις των κανονισμών των αγώνων
– γνώσεις σελώματος και αναγνώριση σαγής
– γενικές γνώσεις φροντίδας του ίππου
– γνώσεις ορολογίας όπως τι είναι ώθηση και τι ισορροπία στην ιππασία.

Η δεύτερη μέρα αφορά τους αθλητές που έχουν περάσει την θεωρία. Αρχικά, έχει εξετάσεις στην επίπεδη ίππευση, όπου αφορούν ιππείς που ενδιαφέρονται για ΑΙΑ Ιππικής Δεξιοτεχνίας ΚΑΙ Υπερπήδησης Εμποδίων. Το τεστ περιλαμβάνει εδραίο τροχάδην και καλπασμό και ασκήσεις κύκλου και διαγώνιων αλλαγών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου