Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σχετικά με τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της ΥΠΑ

 

Με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας των υπαλλήλων της ΥΠΑ, έχουμε έντονα παράπονα και δυσανασχέτηση από Tour Operators, αεροπορικές εταιρείες και πελάτες για τις συχνές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

 

Επίσης, σκέπτονται οι συνεργάτες που είχαν αποφασίσει την επιμήκυνση των πτήσεων για τον μήνα Νοέμβριο, αν συνεχιστεί η αναστάτωση με τις στάσεις εργασίας, να ακυρώσουν το πρόγραμμα.

 

Η χρονιά που περνάμε απετέλεσε την δυσκολότερη στην Ιστορία του τουρισμού, χειρότερη ακόμα και από το 1974 με το Κυπριακό.

 

Ο κλάδος μας υπέστη το σοβαρότερο πλήγμα καθώς η πτώση της κίνησης αγγίζει το 75% περίπου του 2019, με την σοβαρή παράλληλη επίπτωση στο ΑΕΠ.

 

Οι περιστάσεις τα έφεραν έτσι (Αποκλεισμός Ισπανίας και Τουρκίας) που η Ρόδος θα έχει την εξαιρετική ευκαιρία που αναζητούσε επί δεκαετίες, να μείνει ανοικτή δηλαδή τον Νοέμβρη και ίσως τον Δεκέμβρη κι έτσι να γίνει πράξη, έστω και με αυτή την συγκυρία, η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν.

 

Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να γίνει αφετηρία για την καθιέρωση του νησιού για χειμερινό τουρισμό στο μέλλον, αφού αναγνώρισαν όλοι οι Tour Operator την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την υγιεινή και ασφάλεια των επισκεπτών, εφαρμόζοντας με επιτυχία τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να συντρέξουν μαζί διάφοροι παράγοντες.

 

Αν εξαιρέσουμε τις καιρικές συνθήκες που είναι Θεϊκό ζήτημα, όλα τα άλλα είναι στα χέρια μας.

 

Καθαριότητα στην πόλη τα χωριά και τις παραλίες, ανοικτή αγορά, φιλική εξυπηρέτηση, απόλυτη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συγκοινωνίες, ειδικές τιμές από τα καταστήματα κ.α.

 

Τα παραπάνω αποτελούν κρίκους στην αλυσίδα προκειμένου να πετύχουμε.

 

Δεν έχουμε μελετήσει τα αιτήματα των υπαλλήλων ΥΠΑ, μπορεί και στο 100% να έχουν απόλυτο δίκιο.

 

Αναγνωρίζουμε επίσης στον υπέρτατο βαθμό την σπουδαιότητα της δουλειάς τους, που αφορά κατά κύριο λόγω την ασφάλεια των πτήσεων και κατ’ επέκταση των επιβατών. Αν απεργούν ή κάνουν στάση εργασίας, δεν πετάει τίποτα.

 

Αποτελούν λοιπόν τον σημαντικότερο αυτή την στιγμή παράγοντα για να πετύχει ή όχι, αυτή η μοναδική και κρίσιμη ευκαιρία της επιμήκυνσης της ιδιαίτερης αυτής τουριστικής περιόδου.

 

Γι’αυτό θα τους παρακαλούσαμε λοιπόν να αναθεωρήσουν τουλάχιστον αυτή την στιγμή την στάση τους και να αναβάλουν για το μέλλον τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

 

Να είναι σίγουροι ότι σ’ αυτήν την περίπτωση, θα έχουν την συμπαράσταση όλων μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Γεώργιος Ματσίγκος

Βαγγέλης Μουστακάκης

Τίνα Ξάνθη

Μαρία Παθιάκη

Μάκης Ιντζάς

Νίκος Τσουκαλάς

Μαρία Χρυσάνθου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου