Ρεπορτάζ

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρόδου εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
Η αποχώρηση τριών νοσηλευτριών από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.
«Οι τρεις νοσηλεύτριες (από το ΚΕΕΛΠΝΟ) αποχώρησαν γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. Το προσωπικό του νοσοκομείου όμως έχει φθάσει στα όριά του. Ασκούνται μεγάλες πιέσεις για να μειωθούν οι κλίνες που θα χρησιμοποιούνται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τώρα είναι σε χρήση οι έξι από τις οκτώ. Αν μειώσουμε και άλλο τις κλίνες στη ΜΕΘ θα δημιουργηθούν πλείστα προβλήματα και για μας  αλλά και για τους ασθενείς. Θα αυξηθούν και οι διακομιδές ασθενών από τη Ρόδο σε νοσοκομεία που λειτουργούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε ακόμα πως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού ελλοχεύει ο κίνδυνος να συρρικνωθούν κάποια τμήματα του νοσοκομείου ή και να κλείσουν.
«Στο τέλος θα φθάσουμε στο σημείο να συρρικνώσουμε ή να κλείσουμε τμήματα στο νοσοκομείο γιατί δεν θα μπορούν να γίνονται οι εφημερίες. Δεν “βγαίνουν” δηλαδή οι βάρδιες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα ζητούν αναρρωτικές άδειες επειδή θα έχει επιβαρυνθεί η υγεία τους. Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό», τόνισε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως τόνισε ο κ. Βασίλης Κινούς, είναι οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Σε ερώτηση αν υπήρξε επικοινωνία με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Βασίλης Κινούς δήλωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.
«Ζητήσαμε να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να επανέλθουν τουλάχιστον οι τρεις νοσηλεύτριες, που υπηρετούσαν στη ΜΕΘ. Έγινε λόγος για απασχόλησή τους στο νοσοκομείο, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Είμαστε ακόμη στο κενό. Δεν έχει δοθεί λύση», τόνισε ο κ. Κινούς.
Ο κ. Κινούς δήλωσε ακόμα πως χρειάζεται να προσληφθούν και γιατροί για την κάλυψη των αναγκών στο νοσοκομείο Ρόδου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε πως είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου αφού εξασφαλίσθηκαν χρήματα για την αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.
«Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν εξασφαλίστηκε ποσό που ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ. Με αυτά θα καλυφθούν οι ανάγκες και για κάποιους μήνες δεν θα έχουμε προβλήματα με τις προμήθειες σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Όπως ανακοινώθηκε πάντως προκηρύχθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 226 θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς) για τη στελέχωση των νοσοκομείων όλης της χώρας.
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν ακόμη 2.440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του διαδικτύου, από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου έως τις  16 Νοεμβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου