Πολιτιστικά

«Την 1η Θέση στον Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό CICERO κατέκτησε ο Ρόδιος Γεώργιος Πάττας

Μεγάλη επιτυχία για τον Ρόδιο φωτογράφο και λογοτέχνη Γεώργιο Πάττα ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφιών CICERO – Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά, με την φωτογραφία του «Το ελάφι της Ρόδου».

Αναλυτικά η βράβευση έχει ως εξής:

1ο Βραβείο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΤΑΣ : Τo Ελάφι της Ρόδου

 

Σχόλιο της κριτικής επιτροπής: Ένα καλά επιλεγμένο κίνητρο και ο φωτογράφος έχει χρησιμοποιήσει το φως δημιουργικά, καλύπτοντας παράλληλα το τρέχον περιβάλλον, συνδέοντας το νέο με το παλιό.

“A well chosen motive and the photographer has used the light creatively, while also covering the current environment, connecting the new and the old”.

Διαγωνισμός Φωτογραφιών CICERO: Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο διαγωνισμός φωτογραφιών CICERO είναι ένας διεθνής διαγωνισμός με επίκεντρο τη φωτογραφία σε δημόσιους χώρους και ξεκίνησε από το έργο Erasmus που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση CICERO (Ενίσχυση της ψηφιακής ικανότητας μέσω της φωτογραφίας). Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός φωτογραφιών διεξήχθη με το σύνθημα «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά». Αυτό το θέμα καλύπτει φυσικούς χώρους, χτισμένους και αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία,

μνημεία, έργα τέχνης, ιστορικές πόλεις και τις γνώσεις, πρακτικές και παραδόσεις των ευρωπαίων πολιτών. Οι καλύτερες φωτογραφίες επιλέχθηκαν και βραβεύθηκαν από μια διεθνή κριτική επιτροπή.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού που διήρκεσε από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2021, οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε μια εικονική γκαλερί στο πλαίσιο του έργου CICERO «Πολιτιστική κληρονομιά βάσης δεδομένων».

Θέμα του Διαγωνισμού

«Φυσικοί χώροι, χτισμένοι και αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία, έργα τέχνης, ιστορικές πόλεις και η γνώση, οι πρακτικές και οι παραδόσεις των ευρωπαίων πολιτών» (Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά).

 

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής έλαβε χώρα στις 10 Σεπτέμβρη του 2021 και το CICERO Project θα διαδώσει αυτές τις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, στον ιστότοπό του και μέσω των καναλιών που κρίνει κατάλληλα.

Μέλη της κριτικής επιτροπής

· Love Ekenberg, Φωτογράφος, Καθηγητής Υπολογιστών και Επιστημών Συστήματος στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης (Σουηδία)

· Harald Makl, Καλλιτέχνης, Φωτογράφος, Λέκτορας Ιστορίας των Τεχνών στο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων σπουδών στο Baden (Αυστρία)

· Ο Alejandro López, καθηγητής φωτογραφίας, πτυχιούχος καλών τεχνών, ομιλητής σε συνέδρια για την τέχνη και διδακτορικός φοιτητής στον τομέα της εικόνας και των τεχνών (Ισπανία).

· Νίκος Αποστολόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. (Ελλάδα)

· Hélder Campos, καλλιτέχνης, φωτογράφος (Poertugal)

 

(Για να μπείτε στο site του διαγωνισμού και να δείτε τα βραβεία: https://www.project-cicero.eu/contest/photo-contest-awards/).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου