ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαιτησία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Παύλος Nτοκόουπιλ 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΖΑΣ- ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μία εξαι­ρε­τικά σύνθετη και δύσκολη πραγ­μα­τι­κό­τητα έχει να δια­χει­ρι­στεί η Επι­τροπή Διαι­τη­σίας της ΕΠΣΔ, η οποία προ­ε­τοι­μά­ζε­ται για την ίσως πλέον αγχω­τική και πιε­στική αγω­νι­στική χρονιά των τελευ­ταίων πολλών ετών.

Ακόμα και υπό φυσιο­λο­γι­κές συν­θή­κες, η δια­δι­κα­σία των ορισμών και της απο­τε­λε­σμα­τι­κής σύν­θε­σης των διαι­τη­τι­κών σχη­μά­των στα παι­χνί­δια των τοπικών πρω­τα­θλη­μά­των δεν θα ήταν εύκολη, δεδο­μέ­νου πως η δύναμη των εν ενερ­γεία έχει μειωθεί αισθητά.

Το φετινό καλο­καίρι όχι μόνο δεν περιό­ρισε, αλλά αντί­θετα ενί­σχυσε την τάση απο­δυ­νά­μω­σης που κατα­γρά­φει τα τελευ­ταία χρόνια η δωδε­κα­νη­σιακή διαι­τη­σία, με τις απώ­λειες να περιο­ρί­ζουν τη δύναμη των «μάχιμων» στους μόλις 58. Το πρό­βλημα είναι ακόμα μεγα­λύ­τερο στα νησιά του Βορείου Συγκρο­τή­μα­τος. Στη διάθεση της Ε.Δ. έμειναν όλοι κι όλοι 12 διαι­τη­τές και βοηθοί, εκ των οποίων ένας στην Κάλυμνο (Ωραιό­που­λος), ένας στη Λέρο (Βουλ­γα­ρά­κης) κι ένας στην Πάτμο (Κορώνης), ενώ μία ακόμα παρά­με­τρος της συνο­λικά προ­βλη­μα­τι­κής κατά­στα­σης, η οποία προ­σθέ­τει «πονο­κε­φά­λους», αφορά στον ελά­χι­στο αριθμό έμπει­ρων, «μπα­ρου­το­κα­πνι­σμέ­νων» διαι­τη­τών.

Θέλο­ντας και μη, η Ε.Δ. είναι υπο­χρε­ω­μένη να ρίξει στα βαθιά πολλούς νέους, να ολο­κλη­ρώ­σει τη σχολή που λει­τούρ­γησε από τον περα­σμένο Φεβρουά­ριο και διεκόπη λόγω της παν­δη­μίας του covid-19 (ανα­μέ­νε­ται σχετική ειδο­ποί­ηση από την ΚΕΔ/ΕΠΟ) και να διορ­γα­νώ­σει νέα, όποτε το επι­τρέ­ψουν οι συν­θή­κες.

Οι τελευ­ταίες παρα­μέ­νουν δύσκο­λες και επη­ρε­ά­ζουν τόσο τη δια­δι­κα­σία της προ­ε­τοι­μα­σίας ενόψει των διορ­γα­νώ­σεων της νέας σεζόν, όσο και της επι­μόρ­φω­σης κατά τη διάρ­κειά της.

Οι παρά­γο­ντες του χώρου ανα­ζη­τούν τρόπους, με τους οποίους θα δια­σφα­λί­σουν πως οι διαι­τη­τές θα ενη­με­ρω­θούν έγκαιρα και απο­τε­λε­σμα­τικά έστω για τις αλλαγές στους κανο­νι­σμούς (μία από τις σκέψεις είναι η διορ­γά­νωση ολι­γο­με­λών σεμι­να­ρίων), ενώ ερω­τη­μα­τικό παρα­μέ­νει αν θα είναι δυνατή η πραγ­μα­το­ποί­ηση των καθιε­ρω­μέ­νων συγκε­ντρώ­σεων, τα απο­γεύ­ματα της Δευ­τέ­ρας.

Σημειώ­νε­ται, πως για τη διορ­γά­νωση σεμι­να­ρίων μέσω δια­δι­κτύου δεν υπάρχει, του­λά­χι­στον προ το παρόν, η κατάλ­ληλη υποδομή.

Δοκι­μα­σίες φυσικής κατά­στα­σης, μέσω των οποίων οι διαι­τη­τές και οι βοηθοί θα πιστο­ποι­ή­σουν την ετοι­μό­τητά τους για τις διορ­γα­νώ­σεις της νέας σεζόν, δύσκολα θα γίνουν (υπεν­θυ­μί­ζε­ται, πως η ίδια ΚΕΔ/ΕΠΟ διορ­γά­νωσε τεστ μόνο για τους αξιο­λο­γη­μέ­νους της Super League), με τους ανθρώ­πους της Ε.Δ. και της ΕΠΣΔ να περι­μέ­νουν νεό­τε­ρες οδηγίες από τα κεντρικά όργανα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.