Ρεπορτάζ

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει σήμερα η Νομαρχιακή

Με το «βλέμμα» στραμμένο στις συνεδριάσεις των οργάνων του, την επόμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα σε αυτήν της Κεντρικής Επιτροπής στις 27 και 28 Σεπτεμρίου 2019, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, καθώς αποτελούν την αφετηρία των διαδικασιών που –με ορίζοντα την προγραμματική συνδιάσκεψη του προσεχούς Νοεμβρίου– αναμένεται να δώσουν ένα σαφέστερο στίγμα των κατευθύνσεων της παράταξης, σε εσωκομματικό αλλά και γενικότερο επίπεδο.
Στην δική μας περιοχή, δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ έχει περιέλθει σε περιδίνηση. Όπως έγραψε η «δ» η Νομαρχιακή Επιτροπή παραμένει… «ακέφαλη» εδώ και μήνες. Μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών που έγιναν αιτία να υποβάλλουν παραιτήσεις μερικά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν υπάρχει απολύτως καμία εξέλιξη –τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά.
Πάντως, σήμερα αναμένεται στην Ρόδο ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης υπεύθυνος οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έχει καλέσει για τις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ‘Πλάζα’ όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (και τους παραιτηθέντες) για επαφές και συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» στην συνάντηση θα παραστούν και οι παραιτηθέντες ενώ θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα μέλη για να τεθεί στο τραπέζι ο σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον, μετά την «βαριά ήττα» του Κινήματος στα Δωδεκάνησα και την απώλεια της μίας και μοναδικής έδρας ύστερα από πολλές δεκαετίες, στο άλλοτε ‘προπύργιο’ του Πασόκ.

Στελέχη ανέφεραν χτες στην «δημοκρατική» ότι τόσο τα παλαιά στελέχη του κόμματος στα Δωδεκάνησα, όσο και τα νεώτερα, είναι πολύ δυσαρεστημένα από τους χειρισμούς και την αντιμετώπιση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ απέναντί τους και θέλουν να θέσουν τον ‘τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων’ για το μέλλον του κόμματος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φέρεται αποφασισμένη να προετοιμάσει το έδαφος για την συνδιάσκεψη, ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών και επισκέψεων των στελεχών του σε όλη την Ελλάδα, στους επόμενους μήνες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου