Ειδήσεις

Κως: Επιστολή στον Δήμαρχο για προθεσμίες προϋπολογισμού από Δύναμη Αλλαγής

Επιστολή στον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά σχετικά με τις προθεσμίες του προϋπολογισμού για το 2015, απέστειλε η παράταξη ‘Δύναμη Αλλαγής’ Αναλυτικότερα:

Προς: 
Αξιότιμο κύριο Θεοδόση Νικηταρά
Δήμαρχο Κω

Κύριε Δήμαρχε,
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που πρέπει να διέπει τη σχέση της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τη νέα δημοτική αρχή, επανερχόμαστε σήμερα στο ζήτημα των οικονομικών του δήμου, ως εντεταλμένοι και εκπρόσωποι της νέας δημοτικής αρχής.
 
Είναι δεδομένο ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν στόχοι εσόδων, που είναι αβέβαιο έως πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.
 
Θα σας αναφέρουμε, ως παράδειγμα, την πρόβλεψη για τα έσοδα που αφορούν το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ αφού οι περισσότεροι υπόχρεοι αναμένοντας την τελεσίδικη απόφαση για την διατήρηση του ή όχι, δεν τον καταβάλουν.
 
Και η απόκλιση στόχων, δεν περιορίζεται φυσικά στο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.
 
Για αυτές τις περιπτώσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ειδική εγκύκλιο στις 4 Ιουλίου με αρ.πρ. 27161, στην οποία καθιστά υπεύθυνες τους δήμους για την τήρηση των προθεσμιών αλλά και των υποχρεώσεων τους για την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού σε περίπτωση αποκλίσεων, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
 
Για όλα αυτά τα ζητήματα αλλά και για όλα όσα αφορούν την διαμόρφωση και κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, όπως επισήμανε στην επιστολή του και ο νέος δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, ελπίζουμε σε μία ειλικρινή και αποδοτική συνεργασία.
 
Προϋπόθεση είναι μια άμεση συνάντηση εργασίας , στην οποία θα συμμετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, με αντικείμενο όλα αυτά τα ζητήματα, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.
 
Με εκτίμηση
Ευτέρπη Παπαχρήστου
Ηλίας Σηφάκης
Μηνάς Κιάρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου