Αθλητικά

Αλλαγές στη διαδικασία ανανέωσης ταυτοτήτων προπονητών

Για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται οι προπονητές ποδοσφαίρου, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διευθετήσουν έγκαιρα τις όποιες εκκρεμότητες με την ανανέωση των ταυτοτήτων τους. Για τις αλλαγές στη διαδικασία, για το κόστος των παραβόλων, όπως και για τη λειτουργία των Σχολών Ανανέωσης Ταυτοτήτων, φρόντισε να ενημερώσει η ίδια η ΕΠΟ. Αναλυτικά:
«Οι ταυτότητες προπονητών UEFA και ΕΠΟ εκδίδονται αποκλειστικά από το τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται, πως βάσει των Κανονισμών UEFA και ΕΠΟ, δικαίωμα εργασίες σε σωματείο έχουν μόνο οι κάτοχοι ταυτότητα τριετίας σε ισχύ.
Γενικές Οδηγίες
Έναρξη λειτουργίας σχολών ανανέωσης ταυτοτήτων (UEFA-PRO, UEFA-A, UEFA A ELITE YOUTH, UEFA A-GOALKEEPER, UEFA B, UEFA B-YOUTH, UEFA B-GOALKEEPER, UEFA B-FUTSAL, UEFA C, NATIONAL GOALKEEPER C και NATIONAL FUTSAL C).
Οι σχολές θα λειτουργήσουν άμεσα σε συνεργασία με τις ΕΠΣΔ και την ΠΕΠΠ. Τηνεπιμέλεια και την παρουσίαση των θεμάτων θα την πραγματοποιήσει η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ.
Υποχρέωση παρακολούθησης των εν λόγω σχολών έχουν όλοι οι προπονητές που ολοκλήρωσαν σχολή προπονητών ΕΠΟ/UEFA μέχρι τις 31.12.2020.
Από την υποχρεωτικότητα εξαιρούνται όλοι οι απόφοιτοι με ειδικότητα ποδοσφαίρου ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ, εκτός όσων απέκτησαν δίπλωμα ΕΠΟ/UEFA μέσω των σχολών εξομοίωσης που ολοκληρώθηκαν το 2012. Επίσης, οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο που έχουν παρακολουθήσει ήδη σχολή προπονητών National (UEFA C), δεν έχουν υποχρέωση παρακολούθησης σχολών ανανέωσης ταυτοτήτων 2022-2024.
Τα παράβολα για τη συμμετοχή στις σχολές ανανέωσης ταυτοτήτων (που συμπεριλαμβάνουν την έκδοση προπονητικής ταυτότητας 2022-2024 είναι:
National (UEFA C και C PLUS)- NATIONAL FUTSAL C – NATIONAL GOALKEEPER C
Δίπλωμα ΕΠΟ- Οικεία ΕΠΣ-ΠΕΠΠ-Σύνολο
80 ευρώ 80 ευρώ 40 ευρώ 200 ευρώ
UEFA B-UEFA B YOUTH-UEFA B GOALKEEPER
Δίπλωμα ΕΠΟ- Οικεία ΕΠΣ-ΠΕΠΠ-Σύνολο
95 ευρώ 95 ευρώ 40 ευρώ 230 ευρώ
UEFA A-UEFA A ELITE YOUTH-UEFA A GOALKEEPER
Δίπλωμα ΕΠΟ- Οικεία ΕΠΣ-ΠΕΠΠ-Σύνολο
110 ευρώ 110 ευρώ 50 ευρώ 270 ευρώ
UEFA PRO
Δίπλωμα ΕΠΟ- Οικεία ΕΠΣ-ΠΕΠΠ-Σύνολο
200 ευρώ 100 ευρώ 70 ευρώ 370 ευρώ
Διαδικασία λειτουργίας Σχολών Ανανέωσης Ταυτοτήτων
Η ΕΠΟ ανακοινώνει τη λειτουργία σχολής ανανέωσης ανά κατηγορία διπλώματος και ενημερώνει την ΠΕΠΠ. Η ΠΕΠΠ ενημερώνει τους συνδέσμους και αυτοί τα μέλη τους. Η ΠΕΠΠ αποστέλλει λίστα με τα αιτήματα των προπονητών προς έλεγχο στο Τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης. Μετά τον έλεγχο ενημερώνονται οι προπονητές μέσω της ΠΕΠΠ να ακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων (η αποστολή των δικαιολογητικών θα γίνεται απ’ ευθείας μέσω του αρμόδιου τμήματος της ΕΠΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση proponites@epo.gr. Τα παράβολα θα κατατίθενται ξεχωριστά στους αντίστοιχους φορείς και τα αποδεικτικά κατάθεσης θα επισυνάπτονται μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
Ενημερώνεται ο τεχνικός διευθυντής για τους προπονητές που έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων. Στους προπονητές αποστέλλεται από την εκπαιδευτική ομάδα ηλεκτρονικό μήνυμα για να ενταχθούν στο γκρουπ της σχολής. Μετά την ολοκλήρωση της σχολής ανανέωσης, αποστέλλονται οι ταυτότητες των προπονητών στις οικείες ΕΠΣ.
*Ειδικότερα για τους προπονητές ποδοσφαίρου σάλας που θα συμμετάσχουν στις σχολές ανανέωσης, η καταβολή παραβόλου (βάσει του παραπάνω πίνακα) γίνεται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προπονητών Ποδοσφαίρου Σάλας για την περαιτέρω επιμόρφωση των προπονητών με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα και με δεδομένο ότι οι εν λόγω προπονητές είναι μέλη του.
Σημείωση για προπονητές που βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης: Οι προπονητές αυτοί θα παρακολουθήσουν τη σχολή ανανέωσης της κατηγορίας που βρίσκονται υπό αξιολόγηση και θα καταβάλουν τα παράβολα της κατηγορίας του διπλώματός τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου