Αθλητικά

Η «γενναιοδωρία» της ΕΠΣΔ ανήκει, αναγκαστικά, στο παρελθόν

Εξαιρετικά περιορισμένες θα είναι φέτος οι δυνατότητες της ΕΠΣΔ να υποστηρίξει οικονομικά τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, διατηρώντας σε ισχύ τις περσινές αποφάσεις της.
Προκειμένου να ανακουφίσει τις ομάδας, η Ένωση είχε απαλλάξει τις ομάδες από την υποχρέωση να καταβάλλουν παράβολα συμμετοχής, καθώς και να πληρώνουν για την έκδοση δελτίων ποδοσφαιριστών ηλικίας έως 14 ετών. Επιπλέον, απορροφούσε τις προς την ίδια υποχρεώσεις των συλλόγων ανά κατηγορία, δίνοντας «αέρα» 400 ευρώ σε εκείνα της Α’ , 300 ευρώ σε εκείνα της Β’ και 200 ευρώ σε αυτά της Γ’ κατηγορίας, καταβάλλοντας ταυτόχρονα επιπλέον 200 ευρώ σε όσες ομάδες είχαν κάνει ταξίδι κατά τη διάρκεια της προπερασμένης αγωνιστικής περιόδου.
Όπως αναφέρον οι πληροφορίες, όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν και από φέτος, τα σωματεία θα πληρώνουν κανονικά στο πλαίσιο των όσων προβλέπονται από την ΕΠΟ.
Οι παράγοντες της ΕΠΣΔ είχαν μεν όλη την καλή διάθεση να διατηρήσουν το περσινό ευνοϊκό για τους συλλόγους πλαίσιο, ωστόσο η πράξη απέδειξε πως ο «λογαριασμός» απλά δεν βγαίνει, καθώς οι επιχορηγήσεις από την Ομοσπονδία παραμένουν ελάχιστες, άλλοι πόροι δεν υπάρχουν και τα χρήματα μόλις και μετά βίας φτάνουν για καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων της διοργανώτριας.
Οι παρεμβάσεις της Ένωσης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να δώσει «ανάσες» στα σωματεία της δύναμής της, θα επικεντρωθούν στην ανανέωση της συνεργασίας της με τους μεγάλους χορηγούς της και κυρίως με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, ώστε να διατηρηθεί η έκπτωση του πενήντα τοις εκατό στις μετακινήσεις, αλλά και στην εξεύρεση νέων, που θα ενδιαφερθούν για την προώθησή τους μέσω των τοπικών διοργανώσεων.
Στον αντίποδα, παράγοντες της Ένωσης επισημαίνουν πως τουλάχιστον φέτος, το περιβάλλον για τις ομάδες είναι πιο ευνοϊκό σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δίνει τη δυνατότητα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου