Τοπικές Ειδήσεις

Μητέρα 14χρονης-θύμα του ψευτογιατρού: «Παρουσία (αληθινού) γιατρού οι συναντήσεις μέσα σε διαγνωστικό κέντρο”

Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι σε ένα διαγνωστικό κέντρο θα έμπαινε ένας απατεώνας, δηλώνει στο Newpost η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα στα χέρια του «μαϊμού» γιατρού.

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που ήταν μεταξύ των τριών θυμάτων του «μαϊμού» γιατρού, αποκαλύπτοντας σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Newpost ότι ο 47χρονος κατάφερε να αποσπάσει από την οικογένεια το ποσό των 20.000 ευρώ. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι συναντήσεις γίνονταν σε ιατρείο… κανονικού γιατρού, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών όταν ο απατεώνας «γιατρός» έκανε ενέσεις στο κορίτσι κατόπιν… αξιολόγησης των ιατρικών της εξετάσεων, όπως αποκαλύπτει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι – όπως υποστηρίζει η μητέρα – ο ψευτογιατρός είχε πρόσβαση στο σύστημα διαγνωστικού κέντρου, όπου καταχωρούνται οι εξετάσεις των ασθενών!

«Μας απέσπασε γύρω στις 20.000 ευρώ. Όταν τον ρωτούσαμε για τη θεραπεία έλεγε ότι είναι «εναλλακτική». Ελεγε ότι είναι φάρμακα και μάλιστα πολύ ισχυρά, τα οποία θα φέρουν την πλήρη ίαση και τα οποία είναι ένα βήμα πριν την έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», δηλώνει η μητέρα της 14χρονης.

Παρουσία… γιατρού οι συναντήσεις με τον ψευτογιατρό

Όπως αποκαλύπτει η μητέρα, οι συναντήσεις με τον «γιατρό» γίνονταν σε διαγνωστικά κέντρα και μάλιστα μέσα σε ιατρείο… γιατρού και παρουσία τού τελευταίου o 47χρονος αξιολογούσε τις ιατρικές εξετάσεις και τις μαγνητικές στις οποίες είχε υποβληθεί το κορίτσι, ενώ στη συνέχεια της έκανε ένεση αρτεμισίνινης: «Τον συναντούσαμε σε διαγνωστικά κέντρα που μας παρέπεμπε εκείνος να πάμε. Στο ένα από αυτά έπρεπε να έρθουμε σε επαφή με έναν συγκεκριμένο γιατρό που θα του λέγαμε ότι είμαστε από τον κύριο Κόντο. Λίγο αργότερα ερχόταν και αυτός. Στο ιατρείο του γιατρού αυτού έβλεπε και τις μαγνητικές του παιδιού στον υπολογιστή και μάλιστα μπροστά στον γιατρό έκανε και μια ένεση αρτεμισίνινης, που όπως μας είπε που ήταν μέρος της θεραπείας. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι ένας απατεώνας μπαίνει μέσα σε ένα γραφείο γιατρού ενός σπουδαίο διαγνωστικού κέντρου. Δεν το διανοηθήκαμε και πραγματικά βλέποντας αυτά δεν ζητήσαμε ποτέ στοιχεία αυτού του ανθρώπου».

‘Εμπαινε στο σύστημα διαγνωστικού κέντρου!

Το ίδιο σκηνικό καταγγέλλει η μητέρα και σε δεύτερο διαγνωστικό κέντρο, όπου μάλιστα ο ψευτογιατρός είχε πρόσβαση στο σύστημα όπου καταχωρούνται οι εξετάσεις των ασθενών: «Μια άλλη συνάντηση έγινε σε ένα άλλο διαγνωστικό κέντρο. Με εξαιρετική ευχέρεια μας οδήγησε σε ένα γραφείο όπου νομίζω εκεί ήταν μια άλλη γιατρός, πιστεύω ότι ήταν γιατρός η κυρία, η οποία βγήκε έξω όταν μπήκε ο κύριος αυτός.  Ήταν ένα εξεταστήριο και έχει το κρεβάτι που εξετάζονται οι ασθενείς και ένα μόνιτορ. Μπαίνει με χαρακτηριστική ευχέρεια στο σύστημα του διαγνωστικού κέντρου και βλέπει την εξέταση που είχαμε πραγματοποιήσει εκεί. Και έφυγε πολύ βιαστικά εκείνη τη μέρα επειδή… χειρουργούσε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».

«Όσα βλέπω εγώ στην Ελβετία σε μία μέρα, αυτοί οι γιατροί τα βλέπουν σε ένα χρόνο»

Ο απατεώνας γιατρός υποσχόταν πλήρη ίαση, ενώ… υπερηφανευόταν για την (ιατρική) εμπειρία του στην Ελβετία: «Ανάμεσα σε αυτά που μας έλεγε ήταν ότι σίγουρα θα είχε πλήρη ίαση. Εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας. Μα είναι δυνατόν; Στην Ελλάδα οι γιατροί μας λένε άλλα πράγματα δεν μας μιλούν για πλήρη ίαση. Ίσα-ίσα τα όπλα τους λιγοστεύουν για αυτό αρχίζουν και κοιτάνε στο εξωτερικό. Μας είπε τότε ότι όσα βλέπω εγώ στην Ελβετία σε μία μέρα, αυτοί οι γιατροί τα βλέπουν σε ένα χρόνο. Δεν έχουν την εμπειρία μου γιατί εγώ δεν είμαι μόνο ογκολόγος, είμαι και νευροχειρουργός, είμαι και ερευνητής».

«Όλον αυτό τον αγώνα τον κάναμε για να δικαιωθούν τα παιδιά μας και να τιμωρηθεί για την ταλαιπωρία που τους έδωσε και επίσης το γεγονός ότι μας σταμάτησε από το να ψάχνουμε για άλλες θεραπείες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας. Δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι σε ένα διαγνωστικό κέντρο θα έμπαινε ένας απατεώνας», λέει στο Newpost η χαροκαμένη μητέρα…

Πηγή : newpost.gr

του Μιχάλη Τεζάρη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου