Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν την έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω και αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, κα Ντίνα Σβύνου. Τη δεδομένη στιγμή, παρατηρείται υστέρηση στην πορεία των κρατήσεων, οι ρυθμοί όμως θα ανέβουν με τις προσφορές της τελευταίας στιγμής.

«Επειδή οι ανταγωνιστικοί προορισμοί κάποια στιγμή θα φθάσουν στα ανώτατα επίπεδα πληρότητας, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα εξισορροπηθεί η πτώση που καταγράφεται αυτή τη στιγμή. Γενικότερα όμως, όταν μία χρονιά εξαρτάται από τις last minute κρατήσεις, μπορείς με δυσκολία να εκτιμήσεις ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κλείσουμε με αρνητικό πρόσημο», είπε η κα Σβύνου, η οποία σχετικά με το επίπεδο των τιμών, συμπλήρωσε το εξής:
«Υπάρχουν πιέσεις για ειδικές προσφορές από τους τουρ οπερέιτορς. Σε γενικές γραμμές όμως φαίνεται να διατηρούμε ένα επίπεδο τιμών στα περσινά δεδομένα. Οι ειδικές προσφορές γίνονται έτσι ώστε να προσεγγίσουμε τους πελάτες της τελευταίας στιγμής».
Η τιμολογιακή πολιτική των ανταγωνιστικών αγορών, δεν μπορεί να υιοθετηθεί από τις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της υπέρογκης φορολογίας, πράγμα που καθιστά το τουριστικό προϊόν της χώρας μη ανταγωνιστικό.
Για να ενισχυθεί το επίπεδο ανταγωνιστικότητας η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η στροφή στην ποιότητα και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής δραστηριότητας:
«Οι ανταγωνιστικοί μας προορισμοί έχουν επανέλθει με τέτοιες τιμές πώλησης που εμείς με μεγάλη δυσκολία μπορούμε να ανταγωνιστούμε λόγω της πολύ υψηλής φορολογίας. Η Ελλάδα και οι επιμέρους προορισμοί πρέπει να έχουν ένα πλάνο δεκαετίας στο οποίο να περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε υποδομές, η ενίσχυση της ποιότητας σε όλες τις εκφάνσεις του τουριστικού προϊόντος για να μην εξαρτόμαστε από τους ανταγωνιστές. Θα πρέπει εν ολίγοις να καθιερωθούμε ως ανταγωνιστικός προορισμός προκειμένου να μην μας επηρεάζουν κάθε φορά οι όποιοι εξωγενείς παράγοντες».
Τέλος, η κα Σβύνου δηλώνει ότι η εξαγγελία των εθνικών εκλογών στην καρδιά της θερινής περιόδου δεν έχει επηρεάσει την πορεία της τουριστικής σεζόν, αφού οι προκρατήσεις ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι επαγγελματίες του τουρισμού, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος.
Αναλυτικότερα η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ν. Σβύνου δήλωσε τα εξής: «Δεν επηρεάζει η εξαγγελία των εθνικών εκλογών την πορεία των κρατήσεων. Σίγουρα όμως κάθε αστάθεια, επηρεάζει τη διάθεση του κόσμου να ταξιδέψει. Το ιδανικό θα ήταν να διεξάγονται οι εκλογές εκτός της τουριστικής περιόδου. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται αυτό, εάν είναι δυνατό. Εμείς από τη δική μας πλευρά, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες έτσι ώστε να επηρεαστεί το λιγότερο δυνατό η τουριστική κίνηση».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ