Την 18η Ιουνίου 2019 το μεσημέρι συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε χρήματα και τιμαλφή από Ιερό Ναό στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα την 17η Ιουνίου 2019 καταγγέλθηκε προφορικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Σταύρο Μαραβέλια, ότι άγνωστος διέρρηξε την εκκλησία που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Μαραθώνος και Κωνσταντινουπόλεως στο Ροδίνι, παραβιάζοντας την πλαϊνή είσοδο.
Στην συνέχεια ερεύνησε τον χώρο του ναού, αφαίρεσε συσκευή που συνδέεται με το καταγραφικό μηχάνημα εσωτερικής παρακολούθησης, παραβίασε με κατσαβίδι το παγκάρι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ περίπου σε κέρματα και από ένα ντουλάπι αφαίρεσε σταυρούς και αλυσίδες.
Κατόπιν αναζητήσεων την 18η Ιουνίου 2019 το μεσημέρι ο δράστης εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου, προσήχθη και συνελήφθη.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο (καβάτζα) που βρίσκεται πλησίον της οικίας του, όπου επιμελώς είχε κρύψει έναν επιχρυσωμένο σταυρό, ένα ασημένιο σταυρό και τρεις επιχρυσωμένες αλυσίδες.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι περνούσε από τον ιερό ναό και μπήκε μέσα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τον ιερέα. Χτύπησε την πόρτα και δεν του άνοιξε κανείς και εν συνεχεία μπήκε μέσα, πήγε στο παγκάρι πήρε τα κέρματα και αφαίρεσε σταυρούς που βρήκε σε ένα ντουλάπι.
Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει την εξάρτησή του από την ηρωίνη και ότι χρησιμοποίησε κλοπιμαία για να αγοράσει την δόση του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ