Πολιτιστικά

«Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική!»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την ευγενική αρωγή του  «Συλλόγου Φίλων Τεχνών Δωδεκανήσου», οργανώνει 5 συναυλίες για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους γενικότερα βρίσκονται κοντά στα παιδιά με ενδιαφέρον και αγάπη.

Το πρόγραμμα αυτών των συναυλιών που φέρουν τον τίτλο, «ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» και διακρίνονται για το πολύ παιχνίδι, το ελεύθερο τραγούδι, τη δραματοποίηση,  τη ρυθμική και δημιουργική κίνηση , έχει ως εξής:

  • 1η Συναυλία, Κυριακή 24 Ιουνίου, ώρα 7.30μμ., Έμπωνα. Σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ατταβύρου».
  • 2η Συναυλία, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 7.30μμ., προαύλιο εκκλησίας Αγ. Νικολάου. Σε συνεργασία με τον σύλλογο Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ.
  • 3η Συναυλία, Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, ώρα 7.30μμ., Παστίδα. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Παστίδας.
  • 4η Συναυλία, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ώρα 7.30μμ., Παραδείσι (πλατεία). Σε συνεργασία με τον σύλλογο Νέων Παραδεισίου, «ΩΡΙΩΝ».
  • 5η Συναυλία, Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, ώρα 7.30μμ., Σορωνή (Αγ. Σουλάς). Σε συνεργασία με τον σύλλογο «Αμπερνάλλι».

 

Τη μουσικοπαιδαγωγική επιμέλεια των συναυλιών  έχει ο Γιώργος Σακελλαρίδης. Στο μουσικό μέρος του προγράμματος, εκτός από τον ίδιο, συμμετέχουν και οι σπουδαίοι Ρόδιοι μουσικοί, Δημήτρης Ιωσήφ, Λεωνίδας Σακελλαρίδης και Ελευθερία Ζαράκη.

 

Στις συναυλίες, «ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!», εκτός όλων των άλλων δράσεων τα παιδιά  θα έρθουν σε επαφή και θα δουν «ζωντανά» , πολλά μουσικά όργανα, όπως: το βιολί, η βιόλα, το βιολοντσέλο, η κιθάρα, το μαντολίνο, το φαγκότο, το κλαρινέτο, η τούμπα, η τρομπέτα, το τρομπόνι, το κόρνο, κ.ά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου