Ρεπορτάζ

Υπόθεση απάτης με πώληση μοτοσυκλέτας στο διαδίκτυο

Υπόθεση απάτης με την πώληση οχήματος μέσω του internet με κατηγορούμενο έναν 27χρονο ημεδαπό που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή θα απασχολήσει το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την 13η Ιουνίου 2023.
Συγκατηγορούμενή του ήταν πρωτοδίκως μια 38χρονη που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Στον πρώτο αποδίδεται πως στη Ρόδο, στις 12 και 13.10.2017 κάλεσε τηλεφωνικός (επικαλούμενος ψευδή στοιχεία ταυτότητος και εμφανιζόμενος ως «Φίλιππος Σταθόπουλος») τον εγκαλούντα, ο οποίος είχε αναρτήσει στον διαδικτυακό τόπο car.gr αγγελία πώλησης μιας δίκυκλης μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας του κι αφού συμφώνησαν για την μεταβίβαση και το ύψος του τιμήματος, του παρέστησε ψευδώς ότι είχε ήδη καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα ύψους 3.700 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που ο εγκαλών του είχε υποδείξει, πραγματοποιώντας δύο καταβολές ύψους 3.500 και 200 ευρώ αντίστοιχα, αποστέλλοντας στον εγκαλούντα μάλιστα μέσω της εφαρμογής «viber» φωτογραφίες των φερόμενων ως εκδοθέντων από την Τράπεζα «ATTICA BANK» αποδείξεων των υποτιθέμενων καταβολών. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ψευδών ισχυρισμών, του κατηγορουμένου, ο οποίος ουδέποτε είχε καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα παρά κατήρτισε τα δύο πλαστά έγγραφα αποδείξεων καταβολών της τράπεζας φωτογραφίες των οποίων απέστειλε στο θύμα, ήταν να πεισθεί ο τελευταίος για την υποτιθέμενη αποπληρωμή και να αποστείλει την δίκυκλη μοτοσυκλέτα του με το πλοίο στον Πειραιά, από όπου την παρέλαβε ο κατηγορούμενος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου