Ρεπορτάζ

100 περίπου πτήσεις τσάρτερ το σαββατοκύριακο στη Ρόδο

Περίπου 100 πτήσεις τσάρτερ αναμένεται να δεχθεί το αεροδρόμιο της Ρόδου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η τουριστική κίνηση, συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων. Η Ρόδος είναι έτοιμη να καταρρίψει κάθε προηγούμενο τουριστικό ρεκόρ, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την υπεροχή της ως τουριστικός προορισμός. Καταγράφεται αύξηση της τάξης του 10% στις τουριστικές αφίξεις το Μάιο, ενώ ο Απρίλιος έκλεισε με αύξηση 29%. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αυξάνονται συνεχώς και γενικώς όλα προμηνύουν μία καθ’ όλα επιτυχημένη τουριστική σεζόν.
Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η Ρόδος θα καταφέρει να υπερβεί τα 2,5 εκατομμύρια επισκεπτών που ήταν το περσινό ρεκόρ του προορισμού. Η υψηλή κίνηση κατά την πρώιμη περίοδο, καθιστά εφικτό τον στόχο, ενώ η υψηλή ζήτηση δίνει ώθηση στην φθινοπωρινή-χειμερινή σεζόν, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επέκταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.
«Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε δυναμικά και οι ρυθμοί παραμένουν υψηλοί. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη Ρόδο και αυτό προσφέρει μία νέα δυναμική στη χαμηλή, φθινοπωρινή περίοδο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την επέκταση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, Διονύσης Τσιλιγκίρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ και ο Δήμος Ρόδου με τακτικές κινήσεις και με στοχευμένες δράσεις «μεθοδεύουν» την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, επετεύχθη συμφωνία με τον τουριστικό οργανισμό INATEL της Πορτογαλίας με την οποία περισσότεροι από 400 τουρίστες θα επισκεφθούν τη Ρόδο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν οι αφίξεις Πορτογάλων τουριστών στη Ρόδο και θα συνεχιστούν μέχρι τον χειμώνα.
Οι χειμερινές αφίξεις εντάσσονται στο πρόγραμμα Ρόδος 5-0 που λάνσαρε πέρυσι ο ΠΡΟΤΟΥΡ και εστιάζει στον silver τουρισμό (απευθύνεται σε άτομα άνω των 55 ετών). Παράλληλα συνεχίζονται οι αφίξεις Ινδών τουριστών οι οποίες θα παραταθούν μέχρι τη χειμερινή περίοδο.
Τόσο η αγορά της Πορτογαλίας όσο και των Ινδιών είναι νέες για τη Ρόδο, ανοίγοντας τη «βεντάλια» των αγορών που τροφοδοτούν το νησί μας με τουρισμό. Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής και του ΠΡΟΤΟΥΡ για το ξεκλείδωμα νέων αγορών ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα της θητείας και αποδίδουν καρπούς.
Υπενθυμίζεται ότι ένα καινοτόμο πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού θα εγκαινιάσει φέτος το γνωστό τουριστικό πρακτορείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα επισκεφθούν τη Ρόδο συνολικά 30.000 άτομα την πρώτη και τη δεύτερη περίοδο εφαρμογής του.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα (τουλάχιστον πενταετίας) και με βασικό στόχο την αύξηση των μεγεθών χρόνο με το χρόνο, ώστε η Ρόδος να «κατακτήσει» επιτέλους το πολυπόθητο στοίχημα του χειμερινού τουρισμού!
Ήδη με το πρόγραμμα του Travel Exchange σε συνεργασία με τουρ οπερέιτορ γερμανικών συμφερόντων που ειδικεύεται στον χειμερινό τουρισμό, μπαίνουν τα θεμέλια για την επέκταση της σεζόν! Το «πιλοτικό» πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού του Travel Exchange θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις/χρονικές περιόδους.
Η πρώτη θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, αναμένεται να αφιχθούν στη Ρόδο 10.000 επισκέπτες και θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση (από την Aegean) τέσσερις πτήσεις από τη Γερμανία, δύο από τη Γαλλία και μία από την Αγγλία. Η δεύτερη φάση/χρονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου 2024. Η Ρόδος θα δέχεται εβδομαδιαίως τρεις πτήσεις από τη Γερμανία, μία από το Βέλγιο, μία από τη Δανία, μία από τη Σουηδία και μία από τη Νορβηγία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου