Απόψεις

3ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα Παρασκευή, 20 του Μάη, αρχίζει στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής.
Το συνέδριο αυτό γίνεται μέσα σε πολύ διαφορετικές συνθήκες – διεθνείς, ελληνικές κομματικές κ.λ.π – σχέση με τα δυο προηγούμενα :
Το 1ο συνέδριο άρχισε στις 16 του Μάρτη 2018.
Το 2ο άρχισε στις 30 του Μάρτη 2019 (το 20 & το 21 υπήρχε «απαγορευτικό» για συνέδρια, λόγω COVID).
Τώρα οι διεθνείς πολιτικές και οικονομικές συνθήκες είναι δυσμενέστατες, εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, που απειλεί την Ευρώπη : με επισιτιστική κρίση, ακόμη και με ευρύτερη πολεμική σύρραξη.
Τώρα (από τον Ιούλιο 2019) στην Ελλάδα υπάρχει κυβέρνηση Ν.Δ, ενώ το ‘18 & ‘19 τη χώρα μας κυβερνούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μαζί με τον Πάνο Καμμένο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Τώρα – τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα – συνεχίζονται οι κίνδυνοι της πανδημίας και οι πολλές και σοβαρές κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της, που βέβαια το ‘18 και το ‘19 δεν υπήρχαν.
Τώρα, καλπάζει το κόστος ζωής των ελληνικών νοικοκυριών – ο πληθωρισμός πού έχει φθάσει στο μεγαλύτερο ύψος των τελευταίων 30 ετών !
Τώρα, έχει εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόεδρος του Κινήματος, ενώ το ‘18 και το ‘19 ήταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και επανήλθε το σύμβολο του ανατέλλοντος ηλίου και το όνομα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με την ψήφο 180.000 μελών.
Τώρα, οι έρευνες της κοινής γνώμης όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων καταγράφουν πρόθεση & εκτίμηση ψήφου προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κίνημα Αλλαγής διπλάσια, σε σχέση με τα ποσοστά, που καταγράφονται το ‘18 και το ‘19.
Με αυτά τα δεδομένα, που έχουν διαμορφώσει τις τόσο διαφορετικές σημερινές και αυριανές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, τα πολιτικά ντοκουμέντα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής, πρέπει να δίνουν απαντήσεις, σύγχρονες & πειστικές, σε όλο το φάσμα των μεγάλων προβλημάτων που βιώνουν οι έλληνες και ελληνίδες.
Ήδη, το σχετικό προγραμματικό πλαίσιο βρίσκεται «στο τραπέζι» του διαλόγου και θα εξειδικεύεται καθ’ όλο το επόμενο τετράμηνο, ώστε να έχει : επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική αποδοχή, με την συμβολή προτάσεων πολιτών και φορέων απ’ όλη την χώρα, για την οριστική διαμόρφωση σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος διακυβέρνησης.
Αυτό θα είναι το ατού του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής, όταν η σχετική συνταγματική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας θα έχει δοθεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με την απλή αναλογική.
Αυτό θα γίνει, αφού η ψήφος των ελλήνων πολιτών θα το έχει καταστήσει πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, με την προϋπόθεση να πάνε στις κάλπες όσοι έλληνες & ελληνίδες (και όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι και νέες) πήγανε το 2009. Όταν τότε ψήφισαν 7.044.606 εκλογείς, ενώ :
– τον Σεπτέμβρη 2015, που πλειοψήφισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μόνο 5.556.295 ( ! ) εκλογείς
και τον Ιούλιο 2019, που πλειοψήφισε η Ν.Δ, μετά βίας ψήφισαν 5.769.644.
Αυτό το 1,5 εκατομμύριο (περίπου) εκλογέων, που απείχε το 2015 και το 2019,
καθώς και οι νέοι & νέες ψηφοφόροι, θα αναδιαμορφώσουν τον συσχετισμό
των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αρκεί να παρακινηθούν και να πάνε
στις κάλπες να ψηφίσουν, τώρα το φθινόπωρο του 2022 ή την άνοιξη του 2023.

20 / 5 / 2022

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου