ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Βάρη και… Μινσκ η Σπανουδάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Διεθνής αγώνας με την επω­νυ­μία «DROMIA 2018 sprint and relays meeting» διορ­γα­νώ­νε­ται στο δήμο Βάρης Βούλας Βου­λιαγ­μέ­νης στις 26 Μαΐου 2018 στο Δημο­τικό Στάδιο Βάρης «Κων­στα­ντί­νος Μπα­γλα­τζής», από τον Οργα­νι­σμό Αθλη­τι­σμού Πολι­τι­σμού και Παι­δι­κής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) και τον Α.Ο. Βάρης «Δρομέας».

Ο πρό­τυ­πος αυτός αγώνας δια­σφα­λί­ζει πολύ υψηλό επίπεδο καθώς θα συμ­με­τά­σχουν σ’ αυτόν πρω­τα­θλη­τές και δια­κε­κρι­μέ­νοι αθλητές με εγχώ­ριες και διε­θνείς δια­κρί­σεις. Ενδει­κτικά ανα­φέ­ρο­νται: η Ροδί­τισσα Ραφαέλα Σπα­νου­δάκη, ο Βαριώ­της πρω­τα­θλη­τής, Πανα­γιώ­της Τρι­βυ­ζάς, ο Κώστας Δου­βα­λί­δης, ο Jarret Eaton, ο Λυκούρ­γος Τσά­κω­νας, ο Μάκης Στερ­γιού­λης, ο Ιωάννης Νυφα­ντό­που­λος, η Μαρία Μπε­λι­μπα­σάκη, η Ελι­σά­βετ Πεσι­ρί­δου, η Δήμητρα Αρα­χω­βίτη, η Κατε­ρίνα Σαρρή, η Μαρία Γάτου του ΑΓΕΣ Κάμει­ρος, η Άννα Βασί­λειου, η Ειρήνη Βασι­λείου και δια­κε­κρι­μέ­νοι παγκο­σμίως αθλητές από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ρου­μα­νία και τη Βουλ­γα­ρία.

Θα διε­ξα­χθούν μόνο αγω­νί­σματα ταχύ­τη­τας – σπριντ και σκυ­τα­λο­δρο­μίες. Στο αγώ­νι­σμα της σκυ­τά­λης θα συμ­με­τέ­χουν οι Ελλη­νι­κές Εθνικές ομάδες Ανδρών, Γυναι­κών, Παίδων και Κορα­σί­δων, απέ­να­ντι στις εθνικές ομάδες, που έχουν δείξει ενδια­φέ­ρον όπως της Τουρ­κίας, της Βουλ­γα­ρίας, της Ουκρα­νίας και της Κύπρου. Η επίδοση κάθε ομάδας επίσημα θα απο­τε­λέ­σει όριο συμ­με­το­χής στο Πανευ­ρω­παϊκό Πρω­τά­θλημα που διε­ξά­γε­ται το καλο­καίρι στο Βερο­λίνο.

Ο αγώνας απο­τε­λεί εθνικό μίτινγκ επι­πέ­δου 4 και συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο επίσημο καλε­ντάρι του ΣΕΓΑΣ. Ανα­μέ­νε­ται να έχει ζωντανή τηλε­ο­πτική κάλυψη από την κρατική τηλε­ό­ραση ενώ παράλ­ληλα τα απο­τε­λέ­σματα θα δίνο­νται ζωντανά στην Κυπριακή τηλε­ό­ραση και στα δικτυακά μέσα όλων των συμ­με­τε­χό­ντων χωρών.

Μετά την ολο­κλή­ρωση του αθλη­τι­κού μέρους της διορ­γά­νω­σης, θα ακο­λου­θή­σει συναυ­λία με γνω­στούς καλ­λι­τέ­χνες στον χώρο του σταδίου με φιλαν­θρω­πικό χαρα­κτήρα.

Εξάλλου, την ομάδα που θα εκπρο­σω­πή­σει τη χώρα μας στους 2ους Ευρω­παϊ­κούς Αγώνες του Μινσκ (23-28/6), ανα­κοί­νωσε η ομο­σπον­δία στίβου. Στην απο­στολή βρί­σκε­ται και η Ραφαέλα Σπα­νου­δάκη.

Η ευρω­παϊκή ομο­σπον­δία με τη συμ­με­τοχή της στη διορ­γά­νωση θα έχει την ευκαι­ρία να εφαρ­μό­σει για πρώτη φορά σε επίπεδο εθνικών ομάδων το νέο της δημιούρ­γημα, το περί­φημο DNA. Σε αυτό θα συμ­με­τά­σχουν 24 εθνικές ομάδες που μέσα από τα εννέα αγω­νί­σματα Ανδρών και Γυναι­κών θα κυνη­γή­σουν τη νίκη με βάση τη βαθ­μο­λο­γία. Το πρό­γραμμα εκτός των επτά παρα­δο­σια­κών αγω­νι­σμά­των περι­λαμ­βά­νει μία μικτή σκυτάλη 4Χ400 μ., ενώ το τελευ­ταίο αγώ­νι­σμα με το οποίο θα κρίνει στην ουσία και τον νικητή είναι η μικτή σκυ­τα­λο­δρο­μία 800μ.Χ600μ.Χ400μ.Χ200 μέτρα. Οι 24 χώρες χωρί­στη­καν σε τέσσερα γκρουπ, με την εθνική μας ομάδα να έχει κλη­ρω­θεί στο πρώτο με τις Γερ­μα­νία, Ελβετία, Ουγ­γα­ρία, Σλο­βα­κία και Κύπρο και στις 23 Ιουνίου θα διεκ­δι­κή­σει την πρώτη θέση και παράλ­ληλα την απευ­θείας πρό­κριση στον ημι­τε­λικό, εκεί όπου θα συμ­με­τά­σχουν οι νική­τριες ομάδες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύ­τε­ρες στο σύνολο. Οι 18 ομάδες που θα απο­μεί­νουν θα κάνουν ρεπεσάζ, για τις έξι θέσεις που θα συμπλη­ρώ­σουν τον ημι­τε­λικό, στις 25 Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου θα γίνει ο ημι­τε­λι­κός και στις 28 Ιουνίου ο τελικός.

Το πρό­γραμμα της διορ­γά­νω­σης περι­λαμ­βά­νει τα εξής αγω­νί­σματα: 100 μ. (Α), 100 μ. (Γ), 110 μ. εμπ., 100 μ. εμπ., Ύψος (Α),  Μήκος (Γ), Ακο­ντι­σμό (Γ), 4Χ400 μ. (μικτή), 4Χ800Χ600Χ400Χ200μ. (μικτή).

Ανα­λυ­τικά η ομάδα

100 μ. : Γιάννης Νυφα­ντό­που­λος (ΓΣ Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος) – Ραφαέλα Σπα­νου­δάκη (ΓΣ Ηλιού­πο­λης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δου­βα­λί­δης (ΑΟ Ηφαι­στία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσει­δών Λου­τρα­κίου)

Μήκος: Έφη Κολο­κυθά (ΓΑΣ Αλε­ξάν­δρειας)

Ακο­ντι­σμός: Σοφία Υφα­ντί­δου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλε­ξαν­δρί­δης (ΟΣΦΠ), Πανα­γιώ­της Τρι­βυ­ζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυ­μπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρ­κα­λά­του (ΣΔΥ Αργο­λί­δας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτί­τσας (ΓΣ Κηφι­σιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρι­κά­λων), Κων­στα­ντίνα Γιαν­νο­πού­λου (ΓΣ Κηφι­σιάς), Γρη­γο­ρία Κερα­μιδά (ΑΣΣ Αλέ­ξαν­δρος Μακ.)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.