Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza στη Ρόδο η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Νικητιάδη. Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία του κινήματος σε αυτή την τόσο σημαντική εκλογική αναμέτρηση, πράγμα που όπως είπε, εισπράττει από τις επαφές του με τον κόσμο σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του ανά την Ελλάδα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να λάβει το ΚΙΝΑΛ διψήφιο ποσοστό και αυτή θα είναι μόνο η αρχή της ανόδου του που θα σημαίνει ταυτόχρονα και την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές διεξάγονται παράλληλα με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, όπως υποστήριξε. Έκανε λόγο για «πολιτική πονηριά» του πρωθυπουργού, ο οποίος θέλησε να παροπλίσει με τον τρόπο αυτό τα χιλιάδες αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ανά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές αρχές του Κινήματος Αλλαγής και τις προτεραιότητες για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις, όπως κάνει το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική άμυνας στην ΕΕ ενώ τάχθηκε υπέρ του ευρωστρατού. Είπε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική και υπουργό εξωτερικών. Αναφερόμενος στον τομέα της οικονομίας, τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού καθεστώτος στα όρια της ΕΕ και επεσήμανε την ανάγκη της επιστροφής του νησιωτικού ΦΠΑ. Παράλληλα έκανε λόγο για την αναγκαιότητα εφαρμογής ενιαίου κατώτατου εγγυημένου μισθού σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να καταμεριστεί ισομερώς σε όλα τα κράτη μέλη η ευθύνη για τη διαχείριση του φαινομένου. Πρότεινε τέλος την εισαγωγή του θεσμού του Επιτρόπου Τουρισμού.

Τον κ. Νικητιάδη προλόγισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ιωάννης Βαρδακαστάνης ο οποίος τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει την πιο προοδευτική πρόταση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν το Κίνημα Αλλαγής την προσεχή Κυριακή σημειώνοντας ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά που στάθηκε πάντα απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης. Αντίστοιχα, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία οδηγεί ευθέως στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Weber, του ακραιφνέστερου εκπρόσωπου της σχολής Schäuble, της πολιτικής της λιτότητας και των ανισοτήτων.

Προηγήθηκε βίντεο για την πορεία και την πολιτική διαδρομή του ιδρυτή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, οι υποψήφιοι βουλευτές Σαράντος Μπακρισιώρης, Λίτσα Φτακλάκη, Βάϊος Καλπήτας, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος,  ο πρώην γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Ζωίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος, ο γραμματέας Π.Ε. Νότιου Αιγαίου Τέλης Ηρακλείδης, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ Γ. Νικητιάδη:

Ενώπιων της μεγαλύτερης συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, ενόψει των εκλογών τις 26ης Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza στη Ρόδο. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε για τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησε το λόγο για τους οποίους οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι Δωδεκανήσιοι, να υπερψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής και να δώσουν έτσι δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Ο κ. Νικητιάδης, μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στα θέματα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και του μεταναστευτικού, για τα οποία το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής έχουν καταθέσει προτάσεις που βρίσκουν πλήρη ανταπόκριση απο τους νησιώτες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Περαιτέρω ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέλυσε τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής για την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα που θα πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την κοινωνική πολιτική που θα πρέπει να ασκήσει καθιερώνοντας έναν μίνιμουμ μισθό και επίδομα ανεργίας ίσο για κάθε ευρωπαίο πολίτη.

Ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρόταση του που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση για την καθιέρωση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσης Επιτρόπου Τουρισμού, αφού πρώτα αποφασιστούν συγκεκριμένες στρατηγικές και πολιτικές, με ειδικούς προϋπολογισμούς για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσιακή ήταν η επάνοδος πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν βρεθεί στους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ ή και είχαν αποστασιοποιηθεί ακόμη και απο τα πολιτικά δρώμενα.

Οι παρεβρεθέντες που όπως αναφέρθηκε γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της συγκέντρωσης, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ομιλία και στις θέσεις που κατέθεσε ο κ. Νικητιάδης που αρκετές φορές απέσπασε το χειροκρότημα τους.

Το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έκανε περιοδεία στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • OUREKLEFTRONIAPATSOKIAVROMOSKYLA    22.05.2019 03:15

    O ALI MPAMPA KAI OI 40 KLEFTES… OUUUU REEEE OUUUU LAMOGIA, O ALOS RE 100AKINHTA POU TA BRHKE?? MA KAI LHSTHS TRAPEZWN NA HTAN 100AKINHTA DEN 8A TA EKANE OUTE SE 100XRONIA…BROMIARA ELLHNIKH DIKAIOSYNH.-

Σχολιασμός άρθρου