Ρεπορτάζ

Περισσότεροι από 1.500 υποψήφιοι οδηγοί σε αναμονή στα Δωδεκάνησα

Επαναλειτουργούν από χθες Δευτέρα 19 Απριλίου όλες οι σχολές οδηγών με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού, τόσο για τη διενέργεια θεωρητικών όσο και πρακτικών μαθημάτων για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλλη, υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην ΚΥΑ οι οποίες χρήζουν διευκρινίσεων από το υπουργείο Μεταφορών: «Για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε κανονικά, πρέπει να γίνουν μια σειρά από διευκρινίσεις. Όσον αφορά τα θεωρητικά μαθήματα, μας λένε ότι θα πρέπει να γίνονται διαδικτυακά. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάποια ειδική πλατφόρμα από το υπουργείο Μεταφορών ή θα είναι μια πλατφόρμα της επιλογής του εκπαιδευτή. Οπότε, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με αυτό. Όσον αφορά τα πρακτικά είμαστε υποχρεωμένοι τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι που θα διενεργήσουν τις εξετάσεις να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Αυτά τα τεστ θα τα λαμβάνουμε δωρεάν με την χρήση του ΑΜΚΑ. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι γίνεται με τους υποψήφιους οι οποίοι για να κάνουν self test θα πρέπει να το πληρώσουν οι ίδιοι. Ίσως αυτό να αλλάξει αλλά δεν το γνωρίζουμε.
Αναμένουμε κι εμείς διευκρινίσεις από τον υφυπουργό για να μπορέσει ο κλάδος να ξεκινήσει. Ζητούμε από τους μαθητές και υποψηφίους να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να ξεκινήσουμε» τόνισε. Επειδή, ωστόσο όταν ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα και οι εξετάσεις, στα Δωδεκάνησα θα υπάρξει αρκετά μεγάλος αριθμός –άνω των 1.500 ατόμων συνολικά- θα χρειαστεί η βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: «Αυτό σημαίνει πως η ΠΝΑι θα πρέπει να συντονίζει συχνές επιτροπές τόσο για τις θεωρητικές όσο και για τις πρακτικές εξετάσεις. Είμαι σίγουρος ότι όπως και στο παρελθόν, η ΠΝΑι θα είναι στο πλευρό μας λόγω της άψογης συνεργασίας που έχουμε με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη» ανέφερε.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου