Ρεπορτάζ

Ετοιμοι οι οδηγοί Tαξί για τα self-test

Καθ’ όλα έτοιμοι δηλώνουν οι οδηγοί ταξί της Ρόδου για τη νέα σεζόν έχοντας στην φαρέτρα τους, αφενός τις συνεχείς απολυμάνσεις και αφετέρου τα self test κατά του κορωνοϊού, στα οποία θα υποβάλλονται συχνά.
Όπως δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο γ.γ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Μανώλης Διακοσταμάτης:
«Αναρτήθηκε από την Δευτέρα 19 Απριλίου στο διαδίκτυο, η πλατφόρμα για τα self test που αφορούν τους οδηγούς ταξί. Εμείς έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας ότι μία φορά την εβδομάδα, ο κάθε οδηγός ή ιδιοκτήτης ταξί, είναι υποχρεωμένος να υποβάλλεται σε self test, τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να τα έχει εντύπως, σε εμφανές σημείο μέσα στο αυτοκίνητό του, ώστε όποιος πελάτης το επιθυμεί, να το ελέγχει. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει μόνον για τους οδηγούς ταξί ενώ αναμένεται να ανοίξει και για τους ιδιοκτήτες. Εμείς θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος αλλά και ο επισκέπτης μας ότι το ταξί παραμένει ένα ασφαλές μέσο για τις μετακινήσεις τους και τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεοδόσης Καστανίδης διευκρίνισε πως η διεξαγωγή των self test θα είναι δωρεάν για τους οδηγούς ταξί ενώ επίκειται το ίδιο και για τους ιδιοκτήτες: «Οι οδηγοί ταξί κάνουν το self test σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. Εάν επιβληθεί πρόστιμο ή εάν βγει το τεστ αρνητικό, την ευθύνη για να το πληρώσει την φέρει ο ιδιοκτήτης. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τα self test και στους ιδιοκτήτες, θα δηλώνουμε τα αποτελέσματά τους ηλεκτρονικώς ενώ θα εκτυπώνουμε το αποτέλεσμα για να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο του καθενός. Εμείς σαν Σύνδεσμος κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, να οργανωθούμε για όλη αυτή την διαδικασία ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι τόσο για την έναρξη της τουριστικής σεζόν όσο και για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι είμαστε το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Εκτός από τα self test συνεχίζουμε συστηματικά και τακτικά τις απολυμάνσεις στα οχήματά μας –με δικά μας έξοδα. Επίσης να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μας διέθεσε μηχανήματα με αντισηπτικά στον σταθμό ταξί στο αεροδρόμιο και στον κεντρικό σταθμό, στην πόλη».
Μοναδική εκκρεμότητα παραμένει ο αριθμός των πελατών μέσα στα ταξί που πρέπει να είναι μέχρι δύο άτομα. Οι οδηγοί ζητούν μέσω της Ομοσπονδίας τους, να είναι τρία ή και τέσσερα, αφού πολλές φορές έρχονται οικογένειες με παιδιά και δημιουργείται πρόβλημα.
Θυμίζουμε ότι σε όλη την Ρόδο υπάρχουν περίπου 700 ταξί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου