Τοπικές Ειδήσεις

Επέκταση-αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Κω

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, ύψους 3,12 εκατ. ευρώ

Με την βελτίωση και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, περνά στο στάδιο της υλοποίησης μια ακόμη παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, ιδιαίτερα στα σκοτεινά μέχρι σήμερα τμήματά του, όπου δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, υπέγραψε χθες εργολαβική σύμβαση συνολικού ύψους 3.118.467,60 €. για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Κω» .

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η επέκταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου (ΕΟΔ) νήσου Κω, στα σκοτεινά τμήματα του οποίου δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός και περιλαμβάνει κατασκευή υποδομών για την επίτευξη άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε μεγάλο μέρος του ΕΟΔ και συγκεκριμένα:

1. Έξοδος πόλης Κω έως είσοδο Ζηπάρι: Οι εργασίες περιλαμβάνουν στον ηλεκτροφωτισμό τριών κενών τμημάτων και στην άρση προβλημάτων, όπως αντικατάσταση φωτοβολταϊκών στον κόμβο Πελεζίκι.

2. Έξοδος Ζηπάρι έως Σταυρού Πέραμα: Θα γίνει επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και κάλυψη των δυο κενών τμημάτων. Επιπλέον περιλαμβάνει αντικατάσταση ιστών στην περιοχή Λινοπότι.

3. Επαρχιακή οδός Καρδάμαινα: Θα κατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της οδού Αντιμάχεια – Καρδάμαινα, η οποία δεν φωτίζεται καθόλου.

4. Επαρχιακή οδός Μαστιχάρι: Θα κατασκευαστεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της οδού Μαστιχάρι, η οποία δεν φωτίζεται καθόλου.

5. Κως − Ακρωτήριο – Ψαλίδι: Οι εργασίες στο τμήμα Κως – Ψαλίδι περιλαμβάνουν αποξήλωση όλων των ιστών, επανατοποθέτηση 48 φωτιστικών και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού κατά 1.500 μέτρα από το ξενοδοχείο “Dimitra” έως το ξενοδοχείο “Michellagelo”.

6. Αεροδρόμιο – Φυτώριο: Θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού 7 χιλιομέτρων.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή δεκάδων χιλιομέτρων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Ν. Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου