Αίτημα της ΝΔ προς το υπουργείο παιδείας να «αποσύρει άµεσα το τερατούργηµα»

«Ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κήρυξε η Νέα ∆ηµοκρατία, θεωρώντας ότι µε όσα συντελούνται στον χώρο της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιχειρείται να δηµιουργηθούν διαλυτικά τετελεσµένα.

Ήδη από την Κύπρο, όπου περιόδευσε το τελευταίο διήµερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκηςέφερε το θέµα στην πρώτη γραµµή, απαιτώντας από το υπουργείο Παιδείας να «αποσύρει άµεσα το τερατούργηµα», όπως το χαρακτήρισε, ενώ χθες, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου, η αρµόδια τοµεάρχης του κόµµατος, Νίκη Κεραµέως, το περιέγραψε ως Αρµαγεδδώνα που αντιβαίνει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και υποκρύπτει ψηφοθηρικές σκοπιµότητες.

«Θα κάνουµε ό,τι περνά από το χέρι µας για να οδηγήσουµε την κυβέρνηση στην απόσυρση του νοµοσχεδίου» επανέλαβε η κ. Κεραµέως, που προανήγγειλε ότι το κόµµα εισέρχεται σε… εµπόλεµη φάση έως τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε είναι προγραµµατισµένη η ψήφιση του νοµοσχεδίου από τη Βουλή. Η Πειραιώς µέµφεται το Μέγαρο Μαξίµου ως προς την ουσία του νοµοσχεδίου, αλλά και τους τακτικούς χειρισµούς, που επελέγησαν. Συγκεκριµένα, κόκκινο πανί αποτελεί για τη Ν∆ η συγχώνευση των ΤΕΙ µε τα ΑΕΙ µέσω της κατάργησης των πρώτων, θεωρώντας ότι η επιλογή γίνεται στη βάση αποκλειστικά µικροκοµµατικών-προεκλογικών σκοπιµοτήτων. Αξιοσηµείωτη είναι, επίσης, η αναφορά της Νίκης Κεραµέως σε πολιτικούς εκβιασµούς εκ µέρους του Κώστα Γαβρόγλου, προκειµένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση των εµπλεκοµένων πρυτάνεων και καθηγητών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ