Ειδήσεις

Επίδομα ενοικίου: Μεγάλη Εβδομάδα η πρώτη πληρωμή

Έχουν εγκριθεί 219.236 αιτήσεις

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου, θα πραγµατοποιηθεί η πρώτη πληρωµή των δικαιούχων του επιδόµατος στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου. Οπως ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το επίδοµα θα εισπράξουν 177.638 νοικοκυριά, µε πάνω από 477.000 ωφελούµενους. Συνολικά θα πιστωθούν 82,46 εκατ. ευρώ.

Το επίδοµα θα δοθεί αναδροµικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνοµά τους ηλεκτρονικό µισθωτήριο συµβόλαιο από την ηµεροµηνία αυτή. Ολοι θα εισπράξουν τα µηνιαία επιδόµατα που δικαιούνται µε βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο. Υπενθυµίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρµαπαραµένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόµενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγµή.

Μέχρι και χθες το µεσηµέρι είχαν εγκριθεί 219.236 αιτήσεις, που αφορούν 589.365 άτοµαµέλη οικογενειών, µε συνολικό µηνιαίο κόστος σχεδόν 27 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, µετά και από διαµεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, τροποποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρµα υποβολής των αιτήσεων για το επίδοµα στέγασης, ώστε να µπορούν να αφαιρούνται από το κρίσιµο εισόδηµα του νοικοκυριού τα ποσά των εξαιρετέων κατά νόµο προνοιακών επιδοµάτων (επίδοµα παιδιού, µη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόµατα, επίδοµα αναδοχής).

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα παραπάνω ποσά δεν αφαιρούνταν αυτόµατα από το εισόδηµα για λόγους που είχαν να κάνουν κυρίως µε τους κωδικούς στους οποίους καταχωρίζονται τα εισοδήµατα για τις φορολογικές δηλώσεις. Επειτα από συνεργασία των φορέων, προωθείται λύση ώστε να καταστεί εφικτό να αφαιρούνται από το δηλούµενο εισόδηµα του νοικοκυριού τα ποσά των εν λόγω προνοιακών επιδοµάτων.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου