ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοίγουν πανιά για το «Τάμα»!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΣΙΑΘΡ

Ξεκι­νάει το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο 25 και 26 Απρι­λίου το Ιστιο­πλοϊκό Πρω­τά­θλημα 2015 του Αθλη­τι­κού Συλ­λό­γου Ιστιο­πλόων Ανοι­κτής Θάλασ­σας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο πρώτος αγώνας έχει προ­ο­ρι­σμό τον Πανορ­μίτη. Πρό­κει­ται για τον καθιε­ρω­μένο αγώνα “ΤΟ ΤΑΜΑ”, κατά τον οποίο τα σκάφη εκκι­νούν το πρωί του Σαβ­βά­του από τη Ρόδο και ταξι­δεύ­ουν τερ­μα­τί­ζο­ντας στον όρμο του Πανορ­μίτη, εκτε­λώ­ντας το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλη­σια­σμό, στην προ­βλήτα που βρί­σκε­ται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορ­μίτη πραγ­μα­το­ποιεί­ται ο καθιε­ρω­μέ­νος ετήσιος αγια­σμός των σκαφών. Στη συνέ­χεια τα σκάφη εκκι­νούν από τον Πανορ­μίτη και επι­στρέ­φουν στην Ρόδο εκτε­λώ­ντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Το φετινό Πρω­τά­θλημα περι­λαμ­βά­νει συνο­λικά 7 αγώνες, μεταξύ αυτών και τους διε­θνείς ιστιο­πλοϊ­κούς αγώνες Rodos Cup 2015 και Channel Reggattta 2015. Το πρό­γραμμα του πρω­τα­θλή­μα­τος περι­λαμ­βά­νει επίσης και τους διή­με­ρους αγώνες ΤΑΜΑ, ΣΥΜΗ, ΧΑΛΚΗ, ΤΡΙΓΩΝΑ 2015 και ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.

Στο πλαίσιο του αγώνα «ΤΟ ΤΑΜΑ», την Πέμπτη 23 Απρι­λίου θα γίνει η καθιε­ρω­μένη συγκέ­ντρωση κυβερ­νη­τών, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευ­κρι­νή­σεις στους συμ­με­τέ­χο­ντες από την Επι­τροπή Αγώνα. Επίσης θα γίνουν οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής για τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στο φετινό Πρω­τά­θλημα. Το πλήρες πρό­γραμμα των αγώνων είναι αναρ­τη­μένο στην ιστο­σε­λίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr.

Όπως έγινε επίσης γνωστό από το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο του συλ­λό­γου, μετά από συντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες και στα πλαίσια συνερ­γα­σίας του ΑΣΙΑΘΡ με την Εθνική Μετε­ω­ρο­λο­γική Υπη­ρε­σία, η ΕΜΥ θα παρέχει από τώρα και στο εξής μετε­ω­ρο­λο­γική υπο­στή­ριξη για όλους τους αγώνες του σωμα­τείου.

Συγκε­κρι­μένα η ΕΜΥ πριν την έναρξη και κατά τη διάρ­κεια του κάθε αγώνα, στο home page του ιστο­χώ­ρου www.emy.gr ή www.hnms.gr θα παρα­πέ­μπει σε ειδικά αφιε­ρω­μένη στην κάθε διορ­γά­νωση αγώνα ιστο­σε­λίδα. Εκεί θα υπάρ­χουν προ­γνω­στικά στοι­χεία με μετε­ω­ρο­λο­γι­κές παρα­μέ­τρους για τον αγώνα και κλι­μα­τικά στοι­χεία που δια­θέ­τει η ΕΜΥ από τους πλη­σιέ­στε­ρους στους αγώνες σταθ­μούς.

Υπεύ­θυ­νος έχει οριστεί ο Προϊ­στά­με­νος του Τμή­μα­τος Ναυ­τι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γίας της ΕΜΥ κ. Μιχάλης Μυρ­σι­λί­δης, ο οποίος διδά­σκει από φέτος στην Σχολή του συλ­λό­γου. Η εφαρ­μογή ήδη λει­τουρ­γεί και στην αρχική σελίδα της ΕΜΥ (αρι­στερά της οθόνης) υπάρχει το λογό­τυπο του Συλ­λό­γου της Ρόδου, με την αντί­στοιχη παρα­πο­μπή στην υπο­σε­λίδα.

Πρό­κει­ται για μια ακόμη επι­τυ­χία του ΑΣΙΑΘΡ, από την οποία φαί­νε­ται και η ανα­γνώ­ριση και το κύρος του συλ­λό­γου πανελ­λη­νίως. Το ΔΣ του ΑΣΙΑΘΡ ευχα­ρι­στεί τον μετε­ω­ρο­λόγο κ. Μιχάλη Μυρ­σι­λίδη για την υπο­στή­ριξη και τη βοήθειά του.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.