Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διασωληνωμένος ένας 54χρονος εργατοτεχνίτης, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΥΑ Ρόδου, που τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε περί ώραν 13.20 της 13ης Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο «Βόδι».
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 54χρονος με ακόμη 3 συναδέλφους του εκτελούσαν εργασίες επισκευής σε δεξαμενή η οποία είχε αδειάσει για τον σκοπό αυτό και με το πέρας αυτών ο ίδιος ανέβηκε με σκάλα στην στέγη της. Επεδίωξε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να κατέβει στο έδαφος και γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι εντός της δεξαμενής και να υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και στον αυχένα.
Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες δεν είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούντο.
Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία έχει σχηματίσει ήδη το ΑΤ Ρόδου.
Στο μεταξύ αναβλήθηκε η συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και θα επανέλθει με κλήση η συζήτηση αγωγής που υπέβαλαν εις βάρος της ΔΕΥΑ Ρόδου, οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου, μετά από εργατικό ατύχημα, υπαλλήλου της δημοτικής επιχείρησης.
Με την αγωγή, που χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Σ. Χριστοδούλου και συνεργατών, το οποίο εξειδικεύεται σε τροχαία και εργατικά ατυχήματα και την υπογράφει ο δικηγόρος κ. Εμμανουήλ Ζέζιος, διεκδικούν αποζημίωση συνολικού ύψους 599.900 ευρώ.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Στις 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16:00 στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ στ’ Ασγούρου, κατά την αποχώρηση από την εργασία του, τραυματίστηκε ο Νικήτας-Ραφαήλ Καψαλάκης. Οι εργαζόμενοι για την είσοδο και έξοδό τους από το αντλιοστάσιο χρησιμοποιούσαν μια σταθερή μεταλλική κλίμακα ύψους δύο μέτρων.
Κατά την προσπάθειά του να εξέλθει από το αντλιοστάσιο ο Νικήτας Καψαλάκης χρησιμοποίησε την παραπάνω κλίμακα, η οποία αστόχησε εξαιτίας της διάβρωσής της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά.
Μετά από λίγη ώρα και αφού οι συνάδελφοί του κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια της κλίμακας, ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Α. Παπανδρέου.
Εκεί διαπιστώθηκε, ότι έπαθε εξάθρημα της ποδοκνημικής άρθρωσης του δεξιού ποδιού, υπεβλήθη σε συντηρητική αντιμετώπιση και φαρμακευτική αγωγή και έλαβε αναρρωτική άδεια δύο (2) μηνών.
Στις 23-02-2018 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, ο οργανισμός του παρουσίασε επιπλοκές εξαιτίας του τραυματισμού του, με αποτέλεσμα να καταλήξει άδοξα και πρόωρα μόλις σε ηλικία 30 ετών.
Μετά από επικοινωνία που είχαν οι συγγενείς του με τους θεράποντες ιατρούς, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια θανάτου του, τους ενημέρωσαν ότι ο θάνατός του συνδέεται με τον τραυματισμό στο δεξί του πόδι.
Συγκεκριμένα, εξαιτίας του τραυματισμού του από το εργατικό ατύχημα, δημιουργήθηκε θρόμβωση, η οποία του προκάλεσε πνευμονική εμβολή από την οποία επήλθε ο θάνατός του.
Όπως τονίζουν όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η ΔΕΥΑΡ τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και είχε προβλέψει να αποκαταστήσει την διαβρωμένη κλίμακα πριν οι εργαζόμενοι ξεκινήσουν να εργάζονται.
Το ως άνω ατύχημα, το οποίο συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2018 στο αντλιοστάσιο στα Ασγούρου Ρόδου, προκλήθηκε, όπως ισχυρίζονται, κατά πλήρη υπαιτιότητα των υπαλλήλων – προϊσταμένων της ΔΕΥΑΡ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ