Η Ευδοκία Κρητικού αναχωρεί αύριο για το Εϊλάτ του Ισραήλ όπου την Κυριακή 25 Μαρτίου θα αγωνιστεί στα 10 χιλιόμετρα Ανοιχτής Θαλάσσης στον αγώνα της LEN στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και αισιοδοξεί για διάκριση.

Στις τελευταίες πινελιές της προετοιμασίας της δείχνει εκπληκτική φόρμα και σε συνάφεια με τον αγωνιστικό ρυθμό που πήρε στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μπαίνει στην τελική ευθεία. Έχει ήδη ανεβάσει πολύ ένταση στην προπόνηση στην πισίνα αλλά και στη θάλασσα όπου αλλάζει συνεχώς τοποθεσίες για να έχει την άνεση αντιμετώπισης διαφορετικών ανέμων, κυματισμών και ρευμάτων και συνεχώς βελτιώνει την πλοήγηση και την ταχύτητά της και περιμένει με αρκετή ανυπομονησία τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 αγωνίστηκε και πάλι στο Εϊλάτ και κατετάγη 18η με ικανοποιητική εμφάνιση αλλά και πολλή απειρία στα 16 της χρόνια τότε, ενώ τώρα μετά από πολλούς τίτλους και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 την έχουν ωριμάσει και επιστρέφει στην Ισραηλίτικη πόλη νιώθοντας ότι της χρωστάει μια καλύτερη εμφάνιση μιας και δεν ξεχνάει ότι αποσυντονίστηκε από χτύπημα του κωπηλάτη που μάζευε τα σκουπίδια στην περιοχή τροφοδοσίας, στον αγώνα του ΄12.

Κύριες αντίπαλοί της οι Ρωσίδες, Ουγγαρέζες, Ολλανδέζες, Γερμανίδες, Ιταλίδες και Γαλλίδες κολυμβήτριες, ενώ δεν υποτιμά τις Τουρκάλες και Ισραηλίτισσες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στον εντός έδρας αγώνα τους. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Υγρού Στίβου Ρόδου πάντως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η προοπτική ενός γρήγορου και ανταγωνιστικού κολυμβητικού Μαραθώνιου ενάντια στις καλύτερες της Ευρώπης, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα, την ομάδα της και τον εαυτό της την έχει συναρπάσει και εμπνεύσει κατάλληλα για να βρεθεί σε zone και να διακριθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ