ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α’ κατηγορία: Το ισχυρό κίνητρο δεν λείπει από κανέναν

Παύλος Nτοκόουπιλ 1 λεπτό ανάγνωση
Αστέρας Παστίδας

Με τέσσερα ενδια­φέ­ρο­ντα παι­χνί­δια, τα τρία εξ αυτών για τη 19η αγω­νι­στική κι ένα εξ ανα­βο­λής, συνε­χί­ζε­ται αύριο Σάββατο το πρω­τά­θλημα της Α’ κατη­γο­ρίας Blue Star Ferries.

Ο πρω­το­πό­ρος Ιάλυσος θέλει να κάνει ένα ακόμα απο­φα­σι­στικό βήμα για την κατά­κτηση του φετινού τίτλου αφή­νο­ντας πίσω του χωρίς απώ­λειες μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Ανα­γέν­νη­σης Ασφεν­διού.

Οι Κώοι δια­θέ­τουν μία εξαι­ρε­τική ομάδα, έχουν ως στόχο τη δια­τή­ρησή τους στα ψηλά της βαθ­μο­λο­γίας και η προ­ο­πτική να γίνουν η πρώτη ομάδα φέτος που θα υπο­χρε­ώ­σει σε ήττα τους “τοξο­βό­λους” δεν μπορεί παρά να τους εξι­τά­ρει, συνεπώς υπάρ­χουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις οι φίλα­θλοι να χαρούν ένα πραγ­μα­τικά όμορφο παι­χνίδι.

Στο γήπεδο της Παστί­δας ο τοπικός Αστέρας υπο­δέ­χε­ται τον Άρη Αρχαγ­γέ­λου έχοντας να αντι­με­τω­πί­σει, πέρα από έναν δυνατό αντί­παλο, το βάρος της από­λυ­της ανάγκης για το “τρί­πο­ντο”.

Η νίκη του Νικα­γόρα επί του Ηρακλή Μαρι­τσών το βράδυ της Πέμπτης έφερε τους Κώους σε από­σταση ενός βαθμού από την ομάδα του Άρη Μιχαη­λίδη, που πλέον κιν­δυ­νεύει άμεσα, οπότε η επι­τυ­χία στο αυριανό ματς είναι μονό­δρο­μος.

Οι “κιτρι­νό­μαυ­ροι” του Αρχαγ­γέ­λου μόνο αδιά­φο­ροι δεν είναι, καθώς δεν είναι ακόμα απόλυτα εξα­σφα­λι­σμέ­νοι και επι­πλέον, δεν θέλουν να γνω­ρί­σουν μία τρίτη συνε­χό­μενη ήττα, για να μην αρχί­σουν να αγχώ­νο­νται.

Μία πολύ ωραία επιλογή για τον φίλαθλο κόσμο απο­τε­λεί το ντέρμπι του Αγίου Σουλά ανάμεσα στον Ευκλή και τον Φοίβο.

Οι Σορω­νιά­τες θέλουν να επα­νέλ­θουν στις επι­τυ­χίες μετά το χαμένο ματς στα Μαριτσά, να δια­τη­ρή­σουν ή και να μειώ­σουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθ­μο­λο­γίας και ταυ­τό­χρονα να στεί­λουν το μήνυμα πως δεν θα δια­πραγ­μα­τευ­τούν την κατά­ληψη της δεύ­τε­ρης θέσης.

Αυτή όμως ενδια­φέ­ρει και τους Κρε­μα­στε­νούς, που επι­στρέ­φουν μετά από πολύ καιρό στην αγω­νι­στική δράση και στόχος τους είναι να το κάνουν εμφα­τικά, παίρ­νο­ντας ταυ­τό­χρονα τη ρεβάνς για την ήττα τους στο αντί­στοιχο παι­χνίδι του πρώτου γύρου.

Τέλος, στο ενω­σιακό γήπεδο στο Κορα­κό­νερο θα κλείσει επι­τέ­λους η εκκρε­μό­τητα που… σέρ­νε­ται από την 11η αγω­νι­στική και αφορά στη συνά­ντηση του Α.Ο. Πυλίου με τον Ποσει­δώνα Καρ­πά­θου.

Οι δύο ομάδες είναι ικανές να παίξουν καλό ποδό­σφαιρο, με τον Ποσει­δώνα να έχει μεγα­λύ­τερη ανάγκη από τους βαθμούς της νίκης.

Το πρό­γραμμα, οι διαι­τη­τές και οι παρα­τη­ρη­τές των αυρια­νών παι­χνι­διών της 19ης αγω­νι­στι­κής:

*Ζηπάρι (12:30) Ανα­γέν­νηση Ασφενδιού-Ιάλυσος

Διαι­τη­σία: Φρα­γκια­δά­κης Λ., Τζου­μα­λά­κης Α., Μαρίνος Θ.

Παρα­τη­ρη­τής: Δημη­τριά­δης Ε.

Παρ. Διαι­τη­σίας: Βασι­λείου Π.

*Παστίδα (15:00) Αστέρας Παστίδας-Άρης Αρχαγ­γέ­λου

Διαι­τη­σία: Δουλ­γέ­ρης Λ., Τσο­μπα­νά­κης Ε., Κυρια­κί­δης Α.

Παρα­τη­ρη­τής: Φραν­τζής Η.

Παρ. Διαι­τη­σίας: Ζαν­νε­τί­δης Κ.

*Άγιος Σουλάς (15:00) Ευκλής-Φοίβος

Διαι­τη­σία: Ατσι­κνού­δας Δ., Σαρρής Γ., Ροδίτης Κ.

Παρα­τη­ρη­τής: Μάντα­λης Κ.

Παρ. Διαι­τη­σίας: Σακελ­λα­ρί­δης Ν.

Πέμπτη 26 Φεβρουα­ρίου

*Βάτι (12:45) Δια­γό­ρας Βατίου-Δόξα Καρ­δά­μαι­νας

Παρα­τη­ρη­τής: Εγγλέ­ζος Ε.

*Ε.Α.Κ. (13:00) Κατταβιά-Α.Ο. Πυλίου

Παρα­τη­ρη­τής: Ζωάννου Ι.

Ρεπό: Κλε­άν­θης

11η αγω­νι­στική

Σήμερα

*Ε.Α.Κ. (20:00) Α.Ο. Πυλίου-Ποσειδώνας Καρ­πά­θου

Διαι­τη­σία: Αυγε­νι­κού Α., Σαρρής Γ., Γεωρ­γίου Β.

Παρα­τη­ρη­τής: Ζωάννου Ι.

Παρ. Διαι­τη­σίας: Τσαγ­γά­ρης Β.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.