Τοπικές Ειδήσεις

«Εκπαίδευση και βιώσιμη ανάπτυξη οι στόχοι της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου»

Οι επόμενες δράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Όπως εξήγησε ο έφορος δημοσίων σχέσεων, κ. Νίκος Γερονικόλας, οι δύο βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινούνται οι δράσεις της ΕΞΡ είναι η εκπαίδευση και η βιώσιμη ανάπτυξη. Ήδη πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σχολείο Τουρισμού On Tour, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του κλάδου.

«Συνεδριάσαμε σε καλό κλίμα και μεγάλη απαρτία των μελών. Ξεκινήσαμε με την ενημέρωση του προέδρου για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο προηγούμενο διάστημα και αυτές που θα ακολουθήσουν. Οριστικοποιήθηκαν οι στόχοι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πορευτούμε. Επίσης έγινε εισήγηση σχετικά με το μάρκετινγκ και με το πώς θα επιτύχουμε τους επιμέρους στόχους που τέθηκαν. Προσβλέπουμε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των σχέσεών μας με τους τοπικούς και εθνικούς φορείς, με τα μέλη μας, το προσωπικό και γενικότερα με την κοινωνία.
Οι δύο βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι δράσεις μας έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ήδη υλοποιήθηκε με επιτυχία το Σχολείο Τουρισμού ON Tour, ενώ η ΕΞΡ συμμετείχε και σε ημέρες καριέρας. Να αναφέρω επίσης ότι συστάθηκαν κάποιες τοπικές επιτροπές ανά περιοχή, ώστε τα μέλη μας να γνωρίζουν πού θα απευθύνονται κάθε φορά», δήλωσε ο κ. Γερονικόλας, σημειώνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην προβολή και ενημέρωση μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας της ΕΞΡ και των σελίδων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σχετικά με τη νέα σεζόν, ο κ Γερονικόλας δήλωσε ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019, αλλά μετά την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα. «Όλοι μας έχουμε μία εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν. Περιμένουμε όμως την τουριστική έκθεση του Βερολίνου έτσι ώστε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η χρονιά προβλέπεται παρόμοια με την περσινή. Υπάρχει κάποια μικρή μείωση των slots, πιστεύω όμως ότι θα καλυφθούν οι αεροπορικές θέσεις τελικά», είπε ο έφορος δημοσίων σχέσεων της ΕΞΡ και συμπλήρωσε αναφορικά με τον κορωναϊό και την απειλή του τουρισμού: «Προς το παρόν δεν φαίνεται να μας επηρεάζει ιδιαίτερα, είναι βέβαια ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Το παρακολουθούμε και βλέπουμε πώς θα εξελιχθεί ώστε να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την κάθε κατάσταση».
Ο κ. Αλέξανδρος Πασσάλης εντεταλμένος σύμβουλος βιώσιμου τουρισμού, δήλωσε με τη σειρά του πώς η φετινή τουριστική σεζόν έχει τα χαρακτηριστικά της περσινής. Σημείωσε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να προβεί σε ασφαλείς προβλέψεις αυτή τη στιγμή, καθώς ακόμη και η γερμανική αγορά που παρουσίαζε ικανοποιητικούς ρυθμούς προκρατήσεων, κινείται πτωτικά τον Φεβρουάριο.
«Όντως, οδεύουμε σε μία σεζόν πανομοιότυπη με την περσινή. Υπάρχουν όμως σκαμπανεβάσματα όσον αφορά τις προκρατήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας. Τον Ιανουάριο οι κρατήσεις παρουσίαζαν ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ξαφνικά τον Φεβρουάριο πάγωσαν, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πάντα συγκρατημένοι και να κινούμαστε με γνώμονα την συμπεριφορά της αγοράς…», είπε ο κ. Πασσάλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου