Ειδήσεις

Τρία Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα λειτουργήσουν στα Δωδεκάνησα -Δύο στη Ρόδο –ένα στην Κω)

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2018 B/ΕΣΣΟ, από 12 έως και 15 Μαρτίου 2018 (ενώ την 5, 6 και 7 Μαρτίου 2018 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.
Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Να σημειώσουμε ότι καταργούνται τα Κέντρα  Εκπαίδευσης και θα λειτουργήσουν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών. Στα Σημεία υποδοχής οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν για λίγες μόνο ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατάταξης τους ( ιατρικές εξετάσεις και παραλαβή ιματισμού)

Στη συνέχεια θα στέλνονται στις μονάδες τους ,που θα βρίσκονται πλησίον των Σημείων Υποδοχής, όπου θα εκπαιδεύονται σε όπλα και ειδικότητα

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Στα Δωδεκάνησα θα λειτουργήσουν τρία σημεία Υποδοχής, 2 στη Ρόδο και ένα στην Κω.:

1.Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΛΟΥΜΠΑΣΗ Άνω Καλαμώνας, Ρόδος
2.Στρατόπεδο ΑΝΘΛΓΟΥ ΧΑΡΑΛ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αφάντου, Ρόδος
3. Στρατόπεδο ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑ’ Λινοτόπι, Κως

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου