Ειδήσεις

Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Απέναντι σε όποιον υπονομεύει τα συμφέροντά μας

Απάντηση στις αιτιάσεις του επιτίμου προέδρου της ΣΕΤΚΕ Στέλιου Πολυκράτη, εξέδωσε η Συνομοσπονδία

H ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ, έχει ως εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση είδαμε σε γνωστή ιστοσελίδα τουριστικής ενημέρωσης να κυκλοφορεί απόσπασμα της επιστολής που απέστειλε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της, κ.κ. Τοκούζης και Ευθυμίου, προς τον Επίτιμο πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, κ. Στέλιο Πολυκράτη.
Μία επιστολή που επί της ουσίας αποτελούσε την ύστατη προσπάθεια της διοίκησης της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για επανένταξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων στη Συνομοσπονδία.
Μία επιστολή-πρόσκληση για ενότητα και ομόνοια του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, που, δυστυχώς, κατέληξε να γίνει βορά των θηρίων και όλων όσοι
αντιτίθενται σε ό,τι δεν συμβαδίζει με τα δικά τους στερεότυπα και μικροσυμφέροντα.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αγαπητέ κ. Πολυκράτη δώσατε στη δημοσιότητα την εν λόγω επιστολή και τι ήταν αυτό που σας ώθησε να απαντήσετε δημόσια στα ερωτήματα τα οποία σας θέσαμε; Ερωτήματα και απορίες τα οποία σας έχουμε γνωστοποιήσει από το 2016, χωρίς καμία απάντηση.
Ποιος σας ζήτησε κ. Επίτιμε να προκαταλάβετε την απόφαση της γενικής συνέλευσης και για ποιες μεθοδεύσεις μιλάτε; Έτσι μεταφράζετε την παράκλησή μας να μεσολαβήσετε προκειμένου να επανενταχθεί η αποσχισθείσα Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. και να επανέλθει η ισορροπία και η ενότητα στους κόλπους της
Συνομοσπονδίας μας;
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, επιδίωξη και προτεραιότητά μας είναι το κοινό καλό του κλάδου και η ενότητά του, με πράξεις διαφάνειας. Οι «πισώπλατες μαχαιριές», η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και οι «τρικλοποδιές» είναι τακτικές, που, σίγουρα, δεν
χαρακτηρίζουν τη σημερινή διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.. Τουναντίον.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, των προσπαθειών μας να διασφαλίσουμε τη συνοχή στους κόλπους, τόσο της Συνομοσπονδίας μας, όσο και του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, θα δώσουμε κάθε «μάχη» και θα υψώσουμε το ανάστημά μας σε ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε τάσσεται με τις πράξεις του ενάντια στα συμφέροντά μας. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον Επίτιμο πρόεδρο, αφού στη δική σας περίπτωση κ. Πολυκράτη η διττή
σας ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά του κλάδου υπονομεύει τα συμφέροντα της Συνομοσπονδίας.
Και για να τελειώνουμε με το θέατρο του παραλόγου, λέξεις όπως «κακοδιαχείριση» και «κατασπατάληση» θα πρέπει -από εσάς τουλάχιστον κ. Πολυκράτη- να χρησιμοποιούνται με φειδώ, αφού όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»».

Το ιστορικό
Η ΣΕΤΚΕ, με επιστολή της στις 6 Φεβρουαρίου προς τον επίτιμο πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Στέλιο Πολυκράτη, ζητά να στηρίξει τις προσπάθειές της για την επανένταξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων στη ΣΕΤΚΕ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι μέλος μιας Ομοσπονδίας, η οποία λειτουργεί ενάντια στους σκοπούς της Συνομοσπονδίας και του ζητά να αποφασίσει αν θα παραμείνει “Επίτιμος Πρόεδρος” της ΣΕΤΚΕ ή γραμματέας της ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων, χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Καταλήγει ότι “είναι αδιανόητο ο ‘Επίτιμος Πρόεδρος’ του τριτοβάθμιου οργάνου να συνεχίσει να είναι είτε εγγεγραμμένο μέλος είτε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου τόσο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων όσο και οποιουδήποτε Συλλόγου της”.

Ο κ. Πολυκράτης απάντησε στις 14 Φεβρουαρίου στη ΣΕΤΚΕ λέγοντας ότι του ζητάται ουσιαστικά “να προκαταλάβει την απόφαση της γενικής συνέλευσης μίας μεγάλης ομοσπονδίας, αυτής των Κυκλάδων ώστε να επιστρέψει στην συνομοσπονδία” και ότι “εάν δεν ‘υπακούσει’ στο παράλογο” αίτημά τους, “υπονοείται ότι θα έρθει ως θέμα στην γενική συνέλευση της συνομοσπονδίας για να του αφαιρεθεί ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της ΣΕΤΚΕ”. Καταλήγει ότι από τον σύλλογό του “δε δικαιολογείται να παραιτηθεί αναίτια και εκβιαστικά”.

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr / traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου