– Επανέρχονται τα φαινόμενα στα περισσότερα τμήματα του νομού το επόμενο διήμερο

Αναλυτικά

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Ψιχάλες θα σημειώνονται ανα διαστήματα απο τις πρωινές έως τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν σε όλα τα νησιά. Τίποτα το σημαντικό.
Απο τις προμεσημβρινές ώρες και κυρίως τις μεσημβρινές ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειώνονται κανονικής έντασης βροχές σε Κάσο και Κάρπαθο με τάση να βγαίνουν και καταιγίδες μέσα στο μεσημέρι όπου θα συνοδευουτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις. Σταδιακά θα επηρεάζεται η νότια Ρόδος το νησιωτικό σύμπλεγμα ανάμεσα σε Κώ και Ρόδο , η Κώς και ενδεχομένως η Κάλυμνος.
Λέρος πολύ δύσκολα να δεί πρόσκαιρα μπόρες ενώ Πάτμος και Αστυπάλαια θα βλέπουν μόνο ψιχάλες τις πρώτες βραδυνές ώρες. Στην συνέχεια θα ενταθούν και εκεί τα φαινόμενα.
Σε γενικές γραμμές απο το απόγευμα εως το βράδυ αναμένεται το peak της δραστηριότητας των φαινομένων ενώ θα βγαίνουν μπόρες και καταιγίδες ανα διαστήματα που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ρόδος
Πρωί – Μεσημέρι : Νεφώσεις πυκνές και ψιχάλες ανα διατήματα
Μεσημέρι – Βράδυ : Βροχές με έναρξη τα νοτιότερα και σταδιακή επέκταση στα κεντρικά ανατολικά και κεντρικά. Η πόλη θα αρχίσει να επηρεάζεται απο αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ.
Αναμένονται χαμηλής έως μέτριας έντασης βροχές αρχικά και σταδιακά θα ενταθούν και θα βγούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 3-4 μποφόρ.

Υγρασία : 65% – 95%

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Θα συνεχίζουν τα φαινόμενα έως το ξημέρωμα σε όλα τα νησιά με εξαίρεση την Κάσο την Κάρπαθο και την Αστυπάλαια. Απο το πρωί έως τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται αρκετές παύσεις ενώ το μεσημέρι θα έχουμε επανεκκίνηση των φαινομένων που αυτή την φορά θα είναι δυναμική με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε όλα τα νησιά έως την νύχτα και θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Ρόδος
Δυναμικές ώρες φαινομένων προβλέπονται όλο το 24ώρο με ανα διαστήματα καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανότατα απο χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν απο νότιες διευθύνσεις σε όλα τα τμήματα και δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ με εξαίρεση την Κώ την Ρόδο και το Καστελλόριζο που θα έχουμε για λίγες ώρες απο το μεσημέρι ριπές 5-6 μποφόρ.

Υγρασία : 70% – 97%

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν απο 10.. έως 14°C βαθμούς στα ορεινά απο 13.. έως 15°C στα βόρεια και απο 14.. έως 16°C στα νοτιότερα τμήματα του νομού και τις δύο ημέρες.

Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ως είθισται απο την ομάδα μας στο facebook.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ