Ειδήσεις

O αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας κάνει παραβιάσεις!

Χωρίς προηγούμενο πρόκληση της Άγκυρας – Δημοσίευσαν βίντεο με τον πτέραρχο Οζτούρκ, πιλότο τουρκικού F-16 να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο – Για αναγνωριστική πτήση σε διεθνή εναέριο χώρο κάνουν οι Τούρκοι

Μέχρι σήμερα αυτά που γνωρίζαμε για τις καθημερινές  τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν ο αριθμός των τουρκικών αεροσκαφών που εισβάλουν, το εάν είναι οπλισμένα και οι περιοχές οι οποίες κινούνται.

Η ταυτότητα των Τούρκων πιλότων κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, ακόμα και η πολεμική μοίρα στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, σπανίως αποκαλυπτόταν από τους Τούρκους. Όλα αυτά μέχρι σήμερα  που το Τουρκικό κράτος φρόντισε με τον πιο επίσημο τρόπο να παραδεχτεί ότι οι παραβιάσεις δεν είναι έργο θερμοκέφαλων νεαρών χειριστών, αλλά κεντρική επιλογή της τουρκικής ηγεσίας.

Δείχνοντας τον ίδιο τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας  πτέραρχο Οζτούρκ να πιλοτάρει μαχητικό που κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι Τούρκοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι οι παράνομες, πτήσεις τους στο Αιγαίο είναι απολύτως νομότυπες.

Άλλωστε στο βίντεο που ανέβασαν υποστηρίζουν ότι ο  πτέραρχος Οζτούρκ  «περίπολει» σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ είναι σαφές ότι έχει προβεί ήδη δε παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και απροκάλυπτα παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο. protothema.gr

https://www.youtube.com/watch?v=8r7ymcflJYs

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου