Ειδήσεις

Νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού καταργεί τον ΕΟΤ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, «Αναδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουριστικός και Λοιπές Διατάξεις» το οποίο θα είναι αναρτημένο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο ΕΟΤ παραμένει μόνο με τα γραφεία εξωτερικού, τη διαφήμιση και την προβολή της χώρας ενώ όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μεταφέρονται στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ειδικότερα οι αρμοδιότητες του ΕΟΤ που περνούν στο υπουργείο Τουρισμού περιλαμβάνουν την αδειοδότηση και έλεγχο των τουριστικών επιχειρήσεων, την επιβολή προστίμων και την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων ή κλειδιών.

Επίσης στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται το πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό, οι ρυθμίσεις για την εκπαίδευση, τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα χιονοδρομικά, τις μαρίνες, τα υδροπλάνα ενώ επίσης ορίζονται και οι προϋποθέσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού.

Εκτενή αναφορά γίνεται στο νομοσχέδιο για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και αναβαθμίζεται το επίπεδο εκπαίδευσης των ξεναγών.
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ακόμη ειδικές χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις καθώς και την επέκταση εφαρμογής διάταξης περί ΠΟΤΑ σε ΕΣΧΑΔΑ και ΕΣΧΑΣΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου