Ειδήσεις

Είναι ακατάλληλο το νερό στα Καλαβάρδα;

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αρμόδιους της ΔΕΥΑ Ρόδου, προκάλεσε χθες αναφορά, ενός κατοίκου Καλαβάρδων, ο οποίος είχε καταγγελθεί διότι δεν επέτρεπε να γίνουν εκσκαφές για την αποκατάσταση σπασμένου αγωγού ύδρευσης σε ακίνητο ιδιοκτησίας του.

Στην αναφορά του, με την οποία καταγγέλλεται η ακαταλληλότητα του νερού στην περιοχή, υποστηρίζονται τα εξής:

“Στο ακίνητο, ήτοι αγρό έκτασης 6.000 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στη θέση «Τρυπητός» της κτηματικής περιφέρειας Καλαβάρδων Ρόδου, εγώ ασκώ από είκοσι ήδη χρόνια πράξεις νομής και διακατοχής, ανεπίληπτης, με βάση νόμιμο τίτλο και καλή τη πίστει, εκμεταλλευόμενος αυτό κατά τον προορισμό του και κάνοντας χρήση του με τρόπους διάφορους- καλλιέργεια με αμπέλια και ξινόδεντρα, σταθερή και μόνιμη περίφραξη- είχαν δε ανεπίληπτη νομή και οι προκάτοχοί μου, ήτοι η μητέρα μου, από την οποία το απέκτησα και ο παππούς μου από τον οποίο επίσης το κληρονόμησε η μητέρα μου.

Από το ως άνω ακίνητο διέρχεται αγωγός ύδρευσης, ο οποίος τοποθετήθηκε από τριακονταετίας και ο οποίος διοχετεύει το νερό από την γεώτρηση στην τοποθεσία «Αγία Άννα» της ίδιας περιοχής Καλαβάρδων στην δεξαμενή ύδρευσης της τοπικής Κοινότητας Καλαβάρδων και απ’ όπου υδροδοτείται η τοπική κοινότητα.
Στις 17 Ιανουαρίου 2014 ο περιγραφόμενος αγωγός ύδρευσης υπέστη σημαντική βλάβη, εξαιτίας της οποίας κινδύνευε να διακοπεί η υδροδότηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας.

Εγώ επέτρεψα την είσοδο του συνεργείου της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης της βλάβης και αφού εγώ ήμουν συνεχώς παρών, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι ο αγωγός μέσω του οποίου υδροδοτείται η τοπική κοινότητα των Καλαβάρδων είναι εντελώς ακατάλληλος και άκρως επικίνδυνος, αφού στο εσωτερικό του είναι γεμάτος παντός είδους ακαθαρσίες, πράγμα το οποίο φαίνεται καθαρά στις προσκομιζόμενες συνημμένες στην παρούσα αναφορά μου φωτογραφίες.

Εγώ διαμαρτυρήθηκα έντονα για αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Ζήτησα επίμονα τη διενέργεια χημικής ανάλυσης του νερού που διοχετεύεται μέσω αυτών των αγωγών στις κατοικίες του χωριού, αλλά δυστυχώς με αγνόησαν.
Επειδή προκύπτει σοβαρό πρόβλημα από την υδροδότηση της Κοινότητας Καλαβαρδών με νερό, το οποίο είναι βέβαιο ότι είναι ακάθαρτο και μολυσμένο, αφού διέρχεται μέσα από βρώμικους αγωγούς.

Επειδή υπάρχει άμεσος και σπουδαίος κίνδυνος βλάβης της υγείας των κατοίκων της Τοπικής κοινότητας.
Επειδή το πρόβλημα είναι άκρως σοβαρό και επείγον και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποτροπή της βλάβης της υγείας των κατοίκων της περιοχής.
Επειδή το πρόβλημα άπτεται του δημοσίου συμφέροντος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Διαμαρτυρόμενος έντονα για την ασυνειδησία των υπευθύνων.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ
Το ως άνω γεγονός της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Καλαβαρδών Ρόδου με ακάθαρτο και μολυσμένο νερό και
ΑΙΤΟΥΜΑΙ Να διατάξετε όλα τα παραπέρα νόμιμα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καλαβαρδών Ρόδου”.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Χάρης Ματσίγκου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου