Τοπικές Ειδήσεις

50χρονος αναζητεί τον βιολογικό του πατέρα – Γυναίκα αναζητά το παιδί που γέννησε αλλά της είπαν ψευδώς (!) ότι πέθανε!!

Δύο εξαιρετικά συγκινητικές ιστορίες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με επίκεντρο τη Ρόδο. Στην πρώτη περίπτωση, ένας 50χρονος σήμερα άνδρας αναζητά τον βιολογικό του πατέρα κάτοικο Ρόδου με συμιακή καταγωγή. Στη δεύτερη περίπτωση η κα Σαντέ Γιουσουφάκη, αναζητά τον γιο που γέννησε το 1985 στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα και την ημέρα που βγήκε, αφού το μεσημέρι είδε το παιδί, το ίδιο βράδυ την ειδοποίησαν ότι πέθανε… Εκτοτε αναζητά απαντήσεις.

Ο Αλ. Ηλιόπουλος αναζητά τον πατέρα  του κάτοικο Ρόδου


Ο 50χρονος σήμερα Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, (το επώνυμο δεν είναι του βιολογικού του πατέρα), γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 και αναζητά τον πατέρα του συμιακής καταγωγής με τον οποίον δεν έχουν επαφές από την παιδική του ηλικία.
Ειδικότερα, ο κ. Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1972 στη Ρόδο, στην περιοχή Ροδίνι. Η μητέρα του ονομάζεται Βασιλική Χρηστίδου και η γιαγιά του Πελαγία Ραφτέλη.
Σύμφωνα με την μητέρα του, ο πατέρας του έχει συμιακή καταγωγή και ήταν κάτοικος Ρόδου. Ο ίδιος παρότι γνωρίζει το ονοματεπώνυμο του πατέρα του, δεν μπορεί να το δημοσιοποιήσει για ευνόητους λόγους.
Όπως αναφέρει με δημόσια ανάρτησή του στην διαδικτυακή ομάδα «Παράνομες γέννες – εικονικές υιοθεσίες- Ελλάδα-Εξωτερικό» ο 50χρονος σήμερα άνδρας, το έτος 1975 -όπως του μετέφερε η θεία του – μετέβησαν στην Αθήνα στο σπίτι της όμως επειδή η μητέρα του ήταν και πάλι έγκυος ήρθαν σε ρήξη και της ζήτησε να φύγουν από το σπίτι.
Στη συνέχεια, η έγκυος μητέρα του και ο ίδιος που ήταν τριών ετών, αφού έφυγαν από το σπίτι της θείας, φιλοξενήθηκαν σε μια συγγενή τους στο Παγκράτι, στην περιοχή Αγιος Αρτέμιος.
Κατά τα λεγόμενα της θείας του, τα ενδεχόμενα για το τι πραγματικά συνέβη με το παιδί που κυοφορούσε η μητέρα του είναι δύο: Όπως εκτιμά η θεία του, η μητέρα του αφού γέννησε στο Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ» χωρίς να έχει ο ίδιος στοιχεία για το φύλο του παιδιού, έφυγε από το Νοσοκομείο με σκοπό να κάνει κακό στον εαυτό της. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν στο Νταού Πεντέλης και με την συγκατάθεσή της, δόθηκε το παιδί για υιοθεσία αφού προηγουμένως έμεινε για ένα μικρό διάστημα στο τότε Π.Ι.Κ.Π.Α. Πεντέλης.
Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, η μητέρα πήγε στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Πεντέλης αφού είχε γεννήσει σε Νοσοκομείο των Αθηνών και στη συνέχεια το παιδί – αφού φιλοξενήθηκε εκεί για μικρό χρονικό διάστημα- δόθηκε για υιοθεσία ίσως και χωρίς την συγκατάθεση της μητέρας.


Σύμφωνα με τον 50χρονο αυτά συνέβησαν μεταξύ των ετών 1975 και 1976. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αναζητά τον πατέρα του και αδελφό/αδελφή που γεννήθηκε εκείνη την περίοδο στην Αθήνα και δόθηκε για υιοθεσία, αφού φιλοξενήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Πεντέλης και στη συνέχει δόθηκε για υιοθεσία.
Ο κ. Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, που είναι πλέον κάτοικος Γερμανίας, παρακαλεί αν κάποιος με βάση τα δημόσια στοιχεία που παρέθεσε για την περίπτωσή του, γνωρίζει κάτι για τον πατέρα του ή για τον αδελφό ή αδελφή του, ή είναι από τη Ρόδο ή τη Σύμη και θέλει να βοηθήσει στην ανεύρεση του πατέρα του καθώς γνωρίζει το ονοματεπώνυμό του αλλά δεν μπορεί να το δημοσιοποιήσει παρά μόνο να το γνωστοποιήσει -για ευνόητους λόγους- σε ιδιωτική συνομιλία, να επικοινωνήσει μαζί του.
Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω του κινητού του τηλεφώνου 0049- 1522 6576 014 ή με μήνυμα στην εφαρμογή WatsApp ή μέσω facebook στο προφίλ «Alexandros Iliopoulos» ή να έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές της σελίδας «Παράνομες γέννες – εικονικές υιοθεσίες- Ελλάδα-Εξωτερικό» στο facebook, ζητώντας και ο ίδιος εχεμύθεια αλλά και διασφαλίζοντας εχεμύθεια για όσους θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του και να δώσουν τυχόν πληροφορίες που για τον ίδιον είναι πολύτιμες.


«Το μεσημέρι ήταν καλά, το βράδυ μού είπαν ότι πέθανε»
Η κα Σαντέ Γιουσουφάκη, όπως παραθέτει η ίδια, γέννησε με καισαρική ένα πρόωρο αγοράκι το 1985 στο νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στην Αθήνα. Επέστρεψε στη Ρόδο χωρίς το παιδί και έκτοτε μια σειρά συγκυριών την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το παιδί της δεν πέθανε όπως της είπαν, αλλά δόθηκε για υιοθεσία. Η ίδια αναφέρει: «Είμαι από Ρόδο. Στις 11-10-1985 με στείλανε από το νοσοκομείο της Ρόδου, στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”. Εγώ 18 χρονών τότε παντρεμένη -είναι βασικό ότι ήμουν παντρεμένη. Το παιδί ήταν πρόωρο 6 μηνών αλλά τα κιλά του ήταν πολύ καλά, ήταν 1.600 γρ. Ηταν αγόρι κι έμοιαζε πολύ στον μπαμπά του, με πολλά μαύρα μαλλιά. Τις πρώτες μέρες ήταν όλα καλά. Πήγαινα, το έβλεπα, γέννησα με καισαρική και παλιά καθόντουσαν 10 μέρες μέσα. Μετά άρχισαν να λένε στην μητέρα μου “προετοίμασε την κόρη σου, γιατί το παιδί θα πεθάνει”. Ερχεται και με βρίσκει μια κοινωνική λειτουργός και με ρωτά αν είμαι παντρεμένη και αν θέλω το παιδί. “Και φυσικά είμαι παντρεμένη και θέλω το παιδί και ο σύζυγός μου θα έρθει στην Αθήνα το σ/κ”. Ανέβηκε είδε το παιδί, όλα καλά, εκτός που μας είπαν ότι ανέβασε ίκτερο. Δεν μας είπαν για άλλα παθολογικά αίτια. Και όταν πέρασαν οι 10 μέρες και ήρθε η μέρα να βγω, βγήκα στις 3 το μεσημέρι. Πήγαμε είδαμε το παιδί, ήταν καλά και στις 12 το βράδυ την ίδια μέρα μάς πήραν τηλέφωνο και είπαν ότι το παιδί πέθανε… Πήγα την άλλη μέρα με την μητέρα μου να φτιάξουμε τα χαρτιά, ζητήσαμε να δούμε το παιδί, μάς είπαν ότι τα παιδιά που μπαίνουν σε ψυγείο δεν μπορείτε να τα δείτε. Με έστειλαν να πάω στο ληξιαρχείο Αθηνών για αίτηση θανάτου και υπογράφω σαν μητέρα. Οταν γέννησα την κόρη μου και έπρεπε να πάει στο νηπιαγωγείο, και να κάνω κάποια χαρτιά, με ρώτησαν αν τα θέλω για το αγόρι ή το κορίτσι. Δεν ήρθε ποτέ στην Ρόδο πιστοποιητικό θανάτου. Όταν πέρασαν τα χρόνια, μού το ζήτησαν από τον στρατό γιατί ούτε εκεί είχε πάει πιστοποιητικό θανάτου. Και όταν άρχισα να ψάχνω την υπόθεση, γιατί την έψαξα πάρα πολύ, βρήκα ότι σαν κηδεμόνα έχουν κάποιον που αυτός είχε το κυλικείο απέναντι από το “Αλεξάνδρα” μέχρι το 2007. Και υπάρχουν και άλλα ονόματα που δεν θέλω να τα αναφέρω μέχρι στιγμής. ΥΓ. Μου είπαν ότι του έκαναν αεροβάπτισμα και τον έβγαλαν Γιώργο και ότι αυτά τα βρέφη θάβονται ομαδικά. Πράγμα που το έψαξα και είναι ψέματα».
Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή σελίδα «Παράνομες γέννες – εικονικές υιοθεσίες- Ελλάδα-Εξωτερικό», αριθμεί περισσότερα από 30.000 μέλη με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων είτε να βρουν τις ρίζες τους, είτε να βοηθήσει γονείς και συγγενείς να βρουν παιδιά που δόθηκαν για υιοθεσία χωρίς την συγκατάθεση των γονέων ή και σε πολλές περιπτώσεις της άγαμης μητέρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου